Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Νταλάρα: «Το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ είναι καταστροφή για όλους»

Νταλάρα: «Το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ είναι καταστροφή για όλους»
Καταστροφή για όλο τον κόσμο χαρακτήρισε την αύξηση του δημοσίου χρέους των ΗΠΑ ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα και κάλεσε το Λευκό Οίκο να κινητοποιηθεί άμεσα για να λύσει το πρόβλημα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το χρέος των ΗΠΑ ξεπέρασε το 2011 το ΑΕΠ της χώρας και θα φτάσει φέτος το 107% του ΑΕΠ.
«Βλέποντας το αμερικανικό έλλειμμα, έχουμε την αίσθηση ότι πρόκειται για προαναγγελθέν δυστύχημα. Όχι μόνο για τις ΗΠΑ, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε χαρακτηριστηκά ο Νταλάρα από το Μεξικό όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στη σύνοδο της G20.
Και πρόσθεσε πως «οι χώρες που δεν έχουν την ωριμότητα να χειριστούν τις οικονομικές υποθέσεις τους όσο καλά θα έπρεπε, και αυτό περιλαμβάνει τις περισσότερες από αυτές, θα ανακαλύψουν ότι ο κόσμος ενέχει κινδύνους. Επειδή αυτές οι χώρες θα αναμένουν μια ψυχρολουσία από τις αγορές. Και εμείς ξέρουμε πως όταν γίνει αυτό, η ψυχρολουσία δεν θα αφορά μόνο τη συγκεκριμένη χώρα αλλά την παγκόσμια οικονομία».