Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΤΗΣ- ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ;ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ;

Η Πορτογαλία πέρασε επιτυχώς την τρίτη εξέταση των πιστωτών της σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων που έχουν προταθεί σε αντάλλαγμα για ένα δάνειο 78 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα ο πορτογάλος υπουργός Οικονομικών Βιτόρ Γκάσπαρ."Αυτό το θετικό αποτέλεσμα φανερώνει την ικανότητά μας να εφαρμόσουμε το υπάρχον πρόγραμμα παρά την αρνητική εξέλιξη του γενικότερου πλαισίου", δήλωσε ο Γκάσπαρ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο τέλος της τριμηνιαίας εκτίμησης της Τρόικας (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ) που αντιπροσωπεύει τους πιστωτές της Πορτογαλίας.


"Έπειτα από τρεις τακτικές εξετάσεις που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, και τέσσερις καταβολές, θα έχουμε λάβει από τους διεθνείς εταίρους μας 48,8 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων 4,3 δισεκατομμύρια προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών", διευκρίνισε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας πως "η διαδικασία προσαρμογής προχωρεί στην Πορτογαλία όπως προβλεπόταν".


Ο Γκάσπαρ ανακοίνωσε πάντως μια αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων για τη φετινή ανάπτυξη της πορτογαλικής οικονομίας και εκτιμά πλέον, όπως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πως θα υπάρξει ύφεση 3,3% του ΑΕΠ, έναντι 3% που προέβλεπε προηγουμένως.. © ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
ΠΡΕΖΑ TV