Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΛΕΙΝΕΙ Η COCA-COLA 3Ε – ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΣΤΟ κλείσιμο των γραμμών παραγωγής που διατηρεί στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα προχωρά η Coca-Cola 3Ε. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε χθες η εταιρία, θα μεταφέρει τον όγκο παραγωγής των εγκαταστάσεων της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας στις αντίστοιχες μονάδες του Σχηματαρίου, του Βόλου και του Ηρακλείου. Η εταιρία θα συνεχίσει να λειτουργεί κέντρα διανομής και γραφεία για τις πωλήσεις και για άλλες υπηρεσίες στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα. Σημειώνεται ότι η μετάβαση στη νέα λειτουργική δομή θα επηρεάσει 30 εργαζόμενους, για τους οποίους θα αναζητηθούν τρόποι για την καλύτερη δυνατή αποχώρησή τους, μεταξύ αυτών και της εθελουσίας εξόδου.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι η λειτουργική αναδιάρθρωση της Coca-Cola Τρία Έψιλον Ελλάδος είναι αποτέλεσμα της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών και κατά συνέπεια της σημαντικής πτώσης των πωλήσεών της τα τελευταία τρία έτη και στόχο έχει να βελτιώσει την αποδοτικότητά της, να μειώσει τα κόστη της και να συνεχίσει να συμβάλλει στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Ταμειακές ροές 

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα για τη χρήση του 2011, η Coca-Cola 3E απώλεσε στο τέταρτο τρίμηνο στην Ελλάδα κοντά στο 1/3 του όγκου των πωλήσεών της. Συγκεκριμένα στην Ελλάδα ο όγκος πωλήσεων υποχώρησε κατά 28% το τέταρτο τρίμηνο του 2011 και κατά 12% σε ετήσια βάση. Η εταιρία αποδίδει αυτή τη σημαντική υποχώρηση στον αντίκτυπο των τελευταίων μέτρων λιτότητας σε συνδυασμό με την αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23% τον Σεπτέμβριο του 2011, τα οποία όπως αναφέρει, άσκησαν περαιτέρω πίεση στην αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Επιπλέον, το δίκτυο άμεσης κατανάλωσης, όπως επισημαίνει η εταιρία, συνεχίζει να πλήττεται από την περαιτέρω μείωση του αριθμού των καταστημάτων λιανικής και την περιορισμένη ρευστότητα.


Κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η διοίκηση του ομίλου ανακοίνωσε ότι κατά την τριετή περίοδο που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2014 αναμένει καθαρές ταμειακές ροές ύψους 1,45 δισ. Ταυτόχρονα με αυτό, σχεδιάζει να επενδύσει 1,45 δισ. σε καθαρές κεφαλαιουχικές δαπάνες κατά την περίοδο 2012-2014, προκειμένου να αξιοποιήσει τη δυνατότητα μακροπρόθεσμης ανάπτυξης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του ομίλου. Την τριετή περίοδο που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2012 και 2013, οι στόχοι της Coca-Cola 3E για καθαρές ταμειακές ροές παραμένουν στα 1,4 δισ. και 1,35 δισ. αντίστοιχα. 


Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο Coca-Cola 3E της Θεσσαλονίκης βρίσκονται εδώ και ένα μήνα σε απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς υπήρχαν έντονες φήμες για τη μετεγκατάσταση της μονάδας στη Βουλγαρία. Για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων έστειλε επιστολή στον υπουργό Εργασίας και στον υπουργό Ανάπτυξης ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης, που υπογραμμίζει ότι «το ενδεχόμενο αποδυνάμωσης της επιχείρησης στη Βόρεια Ελλάδα θα αποτελέσει βαρύτατο πλήγμα στην ήδη δοκιμαζόμενη βιομηχανία. Η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλα λουκέτα και η Βόρεια Ελλάδα άλλη υποβάθμιση».  
ΕΞΠΡΕΣ