Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Στις 6 Μαΐου προσδιόρισε τις εκλογές ο Βενιζέλος

Στις 6 Μαΐου προσδιόρισε τις εκλογές ο Βενιζέλος 


Σε θέση εκλογικής μάχης έθεσε το ΠΑΣΟΚ ο νέος πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος.Στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος έθεσε ως κεντρικό δίλημμα των εκλογών το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος κι όχι το σχήμα διακυβέρνησης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα διεξάγει «διμέτωπο» εκλογικό αγώνα, προς την Αριστερά και τη Δεξιά, ενώ έθεσε ως ζητούμενο τη μετάβαση από το Μνημόνιο και ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης.
Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος άφησε αιχμές για τα πεπραγμένα της διετούς κυβέρνησης Παπανδρέου, σημειώνοντας με νόημα ότι αν είχαν προχωρήσει έγκαιρα οι διαρθρωτικές αλλαγές, «θα είχαμε αποφύγει τα οριζόντια μέτρα». Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη να ληφθούν αντισταθμιστικά μέτρα, για να διαφυλαχτούν οι «θυσίες των Ελλήνων πολιτών».
Την Κυριακή 6 Μαΐου θα γίνουν οι εκλογές. Αυτήν την επισήμανση έκανε σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα ανακοινώθηκε η επιτροπή ανασυγκρότησης ψηφοδελτίων και επιτροπή προγράμματος.
Αποτελείται από τους κυρίους Βασίλη Έξαρχο, Ευάγγελο Αργύρη, Κώστα Ασκούνη, Γιάννη Σγουρό, Γιώτα Γαζή και Μαρία Αναγνωστοπούλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 6 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί Εθνικό Συμβούλιο για την πανηγυρική έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας ενώ μια εβδομάδα μετά θα γίνει η επικύρωση των ψηφοδελτίων
Την Τετάρτη, θα ανακοινωθεί η σύνθεση της Επιτροπής Εκλογικού αγώνα, ενώ στόχος του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές είναι η ανανέωση, η αξιοκρατία και η ενότητα. «Πρέπει να εναρμονίσουμε τη μεγάλη ψυχή της παράταξης με το σώμα της» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Πληροφορίες από την Ιπποκράτους αναφέρουν ότι στο Πολιτικό Συμβούλιο δεν συζητήθηκε το θέμα των διαγραμμένων.
Αναφερόμενος στην ημερομηνία των εκλογών, ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε ότι στις 20 Μαΐου διεξάγεται η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, κατά την οποία θα συζητηθεί και το θέμα των Σκοπίων. «Αυτό μας ασκεί μια πίεση που μας κάνει να σκεφθούμε την ημερομηνία των εκλογών» εκτίμησε ο κ. Βενιζέλος.
Όσον αφορά τα εθνικά ζητήματα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «έχουμε εγκλωβιστεί» γεωγραφικά στο «Αιγαίο» και νομικά στην «υφαλοκρηπίδα», ενώ θα έπρεπε να συζητάμε γεωγραφικά για ανατολική και νοτιανατολική Μεσόγειο και τη θέση της Ελλάδας, και νομικά για θαλάσσιες ζώνες.

 http://www.newsbomb.gr/politikh/story/123927/stis-6-maioy-prosdiorise-tis-ekloges-o-venizelos