Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Βγήκε με περιοριστικούς όρους από τον Κορυδαλλό, ο ηγούμενος Εφραίμ

Βγήκε με περιοριστικούς όρους από τον Κορυδαλλό, ο ηγούμενος Εφραίμ
 
Με την καταβολή 300 χιλιάδων ευρώ και τους περιοριστικούς όρους να εμφανίζεται ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα και να μην φύγει από τη Μονή και από τη χώρα, αποφυλακίστηκε ο ηγούμενος Εφραίμ....
 
 
  Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, κατηγορούμενος στην υπόθεση των λεγόμενων «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ της Μονής και του Δημοσίου, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, αποφυλακίστηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι.
Οι εφέτες έκαναν δεκτή την αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης με όρους, που υπέβαλε ενώπιον του Συμβουλίου ο κατηγορούμενος αρχιμανδρίτης και διέταξαν την αποφυλάκιση του με την επιβολή περιοριστικών όρων.
Ανάλογη πρόταση είχε υποβάλει προς το Συμβούλιο και ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Μαντζούνης ο οποίος εισηγήθηκε να παραμείνει ελεύθερος ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Ευφραίμ, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης και περιοριστικών όρων.
Ο εισαγγελέας τήρησε ουσιαστικά την ίδια θέση με αυτήν που εξέφρασε από την αρχή, μετά την απολογία του αρχιμανδρίτη Εφραίμ, η οποία ήταν αντίθετη με αυτήν της ανακρίτριας Ειρήνης Καλού που έκρινε ότι ο αγιορείτης πρέπει να προφυλακιστεί.
Σύμφωνα με την πρόταση που υπέβαλε ο κ. Ματζούνης στο Συμβούλιο Εφετών, ο ηγούμενος Εφραίμ πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 200 χιλιάδων και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.
Μετά την προφυλάκιση του τον περασμένο Δεκέμβριο, σε κελί των φυλακών Κορυδαλλού που του παραχωρήθηκε αποκλειστικά, ο αρχιμανδρίτης -που τύγχανε ευνοϊκής μεταχείρισης παρότι φυλακισμένος- είχε ζητήσει την αποφυλάκιση του από την ανακρίτρια της υπόθεσης, η οποία παρά την αντίθετη εισαγγελική γνώμη, είχε απορρίψει την προσφυγή.

 http://www.iefimerida.gr/news/43967/%CE%B2%CE%B3%CE%AE%CE%BA%CE%B5-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%85%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CF%8C-%CE%BF-%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%BC