Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΡΕ ΚΑΡΙΟΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΕΣ ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΛΕΦΤΑ- Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΊΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΘΑ ΣΑΣ ΓΥΡΙΣΕΙ ΜΠΟΥΜΠΕΡΑΝΓΚ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙ.
Με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών θα τιμωρούνται όσοι καταλαμβάνουν τμήμα του οδοστρώματος ή και ολόκληρο το οδόστρωμα σε αυτοκινητόδρομους, σύμφωνα με διάταξη του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών.

Η ίδια ποινή ισχύει και για όσους παρεμποδίζουν, μερικώς ή ολικώς, τη λειτουργία σταθμών διοδίων.
Παράλληλα, βάσει του πολυνομοσχεδίου προβλέπονται και οι προϋποθέσεις μείωσης του αντιτίμου των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους που κατασκευάζονται με συμβάσεις παραχώρησης.Με αυτό τον τρόπο μπορεί να μειωθεί το αντίτιμο των διοδίων λόγω καθυστέρησης στην ολοκλήρωση τμημάτων, που δεν οφείλεται στον παραχωρησιούχο. 


Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τον παραχωρησιούχο, μπορεί μονομερώς ο υπουργός Υποδομών να εκδίδει απόφαση μείωσης του αντιτίμου των διοδίων με πρόβλεψη αποζημίωσης του παραχωρησιούχου. 


Σχετικά με την διάταξη που προβλέπει ποινές φυλάκισης για τις κινητοποιήσεις κατά των διοδίων το ΚΚΕ αναφέρει: «Η συγκυβέρνηση επιχειρεί με καταστολή να αντιμετωπίσει τη λαϊκή πάλη και διαμαρτυρία κατά της όλο και πιο άγριας ληστείας των διοδίων. Το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει άφοβα να κλιμακώσει την πάλη του για να μην περάσει η τρομοκρατία για να καταργηθούν όλα τα διόδια».
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV