Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Mε δείκτη νοημοσύνης 162 ξεπερνά το IQ του Αϊνστάιν

Ένα 11χρονο κοριτσάκι βρέθηκε οτι έχει μεγαλύτερο δείκτη νοησμοσύνης από το IQ πολλών διάσημων ευφυών ανθρώπων. Ποιο είναι το κορίτσι και τι λέει για το χάρισμα της; Είναι μόλις 11 χρόνων και, ενώ ισχυρίζεται ότι είναι ένα τυπικό κορίτσι της ηλικίας της, ωστόσο κατά μια έννοια είναι διαφορετική. Η Βικτόρια Κάουι έχει καταφέρει να μπει στη διεθνή λέσχη Μένσα, στην, οποία για να γίνει κάποιος μέλος, πρέπει να έχει δείκτη νοημοσύνης (IQ) μεγαλύτερο ή ίσο με το 150 στην Κλίμακα Cattel (ισοδυναμεί με το 131 της κλίμακας Stanford-Binet). Το κορίτσι έχει δείκτη νοημοσύνης 162, ξεπερνώντας το IQ του Αϊνστάιν (160), του Χόκινγκ (160), του Μπιλ Γκέιτς (160) και άλλων ευφυών ανθρώπων, όπως ο....
Ναπολέων (145) και ο Φρόιντ (156). Μάλιστα, το IQ της την τοποθετεί στο μόλις 1% του βρετανικού πληθυσμού που είναι ιδιοφυΐες. «Είναι πραγματικά τρομακτικό να σε συγκρίνουν με μεγάλα μυαλά της ιστορίας, αλλά είναι ταυτόχρονα πολύ ωραίο να σε θεωρούν τόσο έξυπνη» δήλωσε η ίδια. Η 11χρονη έχει ήδη δεχθεί υποτροφίες από τέσσερα πανεπιστημιακά ιδρύματα και δηλώνει ενθουσιασμένη. Όπως τονίζει, σκέφτεται να ασχοληθεί με τις επιστήμες και ειδικότερα με τη βιολογία.