Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Κι όμως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ρεύμα εξουσίας!..


Από τον Νίκο Παπαδόπουλο
Μπορείς να κατηγορήσεις για πολλά τον Τράγκα.
Δεν μπορείς όμως να αρνηθείς το γεγονός ότι σε μια συγκυρία που θα μπορούσε να αγκιστρωθεί στο άρμα της ΝΔ με μια συμφωνία-που η Συγγρού κάνει ακόμη και με το τελευταίο blogger-που θα του επέτρεπε να προσδεθεί στο έστω και (συγ)κυβερνητικό άρμα του Σαμαρά και να δέσει το γάιδαρό του, επέλεξε να στρατευθεί στο πλευρό του Μανώλη Γλέζου και του ΣΥΡΙΖΑ.
Η τοποθέτησή του ότι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε έκπληξη, σε μια συγκυρία που ο ΣΥΡΙΖΑ, διαπερνά ακόμη και τα συντηρητικά στρώματα.

Στις άτυπες «ψηφοφορίες» που γίνονται στις οικογενειακές και φιλικές παρέες ακούς όλο και πιο πολλούς να λένε: Εγώ θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ!  Πολλοί από αυτούς που το λένε δεν ανήκουν, σε αυτό που λέμε, παραδοσιακά στο χώρο της Αριστεράς. Είναι άνθρωποι αγανακτισμένοι, που πιθανόν ποτέ να μην έχουν κατέβει στο Σύνταγμα, αλλά τώρα θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς για όλα όσα έζησαν τα τελευταία 2  χρόνια. Eίναι συμπολίτες μας που θα έβλεπαν με καλό μάτι την ιδέα μιας διακυβέρνησης της Αριστεράς-έστω και με την Παπαρήγα πρωθυπουργό, παρότι εκείνη επιλέγει να παραμένει έγκλειστη στους μουχλιασμένους τοίχους του Περισσού. Σε όσους αντιδρούν ειρωνικά για την έλλειψη διεθνών επαφών των  ηγετών της ελληνικής Αριστεράς θα μπορούσαμε να φέρουμε το παράδειγμα του  Ερντογάν στη γειτονική Τουρκία, ο οποίος κατάφερε άθλους-ακόμη και το βαθύ κράτος ξεδόντιασε- δίχως να διαθέτει την διεθνή ακτινοβολία ενός Παπανδρέου. Το ίδιο ισχύει και για τον Κορέα του Εκουαδόρ.
Είναι συμπολίτες μας οι οποίοι αντιδρούν ενστικτωδώς στην πλύση εγκεφάλου των καθεστωτικών ΜΜΕ και τώρα είναι έτοιμοι να το δείξουν. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.
Σωστά λοιπόν παρατηρεί ο Τράγκας στην σελίδα του στο Facebook>
Όλα τα έχει η Μαριορή, τα ντιμπέιτ της έλειπαν, για να εμπεδώσει όλα τα ψέματα που λέγονται, είτε μέσα από διαφημιστικά σποτ, είτε μέσα από ομιλίες στο Ζάππειο, που διανθίζονται μπροστά και πίσω από το μουσικό θέμα της ταινίας «πειρατές της Καραϊβικής»!
Αφού δεν έχεις να φας, φάε ντιμπέιτ και μάλιστα Μega-ντιμπέιτ, όπως λέμε φάε ένα Mega-cheesburger,. Με λιωμένο τυρί, ντομάτα και πολύ κρεμμύδι.
Η Γηραιά ήπειρος σείεται και ομολογώ, ότι καταχάρηκα την πτώση της Ολλανδικής κυβέρνησης και τη διάλυση των συνεταίρων της Μέρκελ σε όλη αυτή τη φρικαλέα οικονομική πολιτική που οδηγεί εκατομμύρια ευρωπαίους στον οικονομικό μαρασμό και την ανεργία. Ο χοντρός υπουργός Οικονομικών - που έβριζε χυδαία τους Έλληνες - καλείται τώρα να πείσει τους Ολλανδούς πολίτες για την λιτότητα που θέλει να επιβάλλει και στη πανίσχυρη και ‘’αδιάφθορη’’ οικονομικά χώρα του.

Και θα ζοριστεί μάλιστα ακόμη περισσότερο, για να πείσει τους συμπολίτες του, όταν αρχίσει όλος ο ευρωπαϊκός νότος να ΜΗΝ αγοράζει Ολλανδικά προϊόντα. Όταν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ «βράσουμε στο ίδιο καζάνι» και καταλάβουμε, ότι δεν μπορεί το παθητικό όλης της Ευρώπης να είναι το ενεργητικό της Γερμανίας.

Δεν μπορεί, βρε αδερφέ, να καθορίζει η Γερμανία την οικονομική πολιτική της Γηραιάς Ηπείρου, επειδή η κ. Δωροθέα Μέρκελ, «βολεύεται», να δανείζουν οι τράπεζες της με αλμυρό επιτόκιο της χώρες της Ευρώπης, ενώ αυτές αντλούν-δανείζονται χρήμα από την ΕΚΤ με σχεδόν καθόλου επιτόκιο!!!!
Τώρα η κ. Μέρκελ πρέπει να νιώσει την οργή και την αγανάκτηση των Ελλήνων! Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει ένα ηφαίστειο! Είναι θέμα μηνών η Ισπανία να περάσει την… κόκκινη γραμμή.

 Ένας βιομηχανικός κολοσσός όπως η Ιταλία, «μετράει» αυτοκτονίες πολιτών, ενώ πολλαπλασιάζονται οι διαμαρτυρίες εναντίον του δικού τους Παπαδήμου! Οι διαδηλώσεις συγκλονίζουν την Τσεχία, όπου άρχισε να πέφτει ξύλο.
Στην Γαλλία, ξύπνησε και δυναμώνει η ιδέα της αλλαγής πορείας και στάσης απέναντι στο Βερολίνο.
Αφήστε τους να κάνουν πολλά ντιμπέιτ, αλλά θυμηθείτε την Κυριακή 6 Μαΐου, ότι με την ψήφο σας θα νομιμοποιήσετε ή την μαζική αντίδραση απέναντι στην ύπατη αρμοστεία και την πολιτική της Μέρκελ, ή την υποταγή, την εθνική εκχώρηση και την συνεργασία με τις δυνάμεις κατοχής. ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ, εάν θα είστε με τις δυνάμεις που ξεσηκώνονται σε όλη την Ευρώπη, ή με τις γραμμές ανθρωποειδών- πειραματόζωων που θέλουν οι τραπεζίτες, οι περίφημες αγορές, οι Γερμανοί και η Σχολή του Σικάγου…. ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ. Αυτή τη φορά δεν ρίχνεις… γιαούρτι, ούτε πετάς… μαγιονέζα, ούτε φωνάζεις πάνω στα κάγκελα! Έχεις μεγάλο όπλο στα χέρια σου, έχεις την ψήφο σου! Και η κάλπη είναι η πιο δημοκρατική, ειρηνική και αποφασιστική λειτουργία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Μόνο αυτή μπορεί να φέρει, ΤΙΜΩΡΙΑ και ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ και αποτεφρωμένων καταστάσεων…