Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Κλιμακούμενη η επιθετικότητα των Τούρκων σε Αιγαίο και Κύπρο

Έντονη ήταν και σήμερα η παρουσία της τουρκικής Αεροπορίας στο Αιγαίο με παραβιάσεις και παραβάσεις. Πιο συγκεκριμένα 2 σχηματισμοί της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας με 10 στο σύνολο αεροσκάφη – εκ των οποίων τα 4 έφεραν οπλισμό- πραγματοποίησαν 2 παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών και 4 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Η.....

 
 
 
τουρκική δραστηριότητα εκδηλώθηκε σε βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.

Την ίδια ώρα έντονη διαμαρτυρία της κυπριακής Κυβέρνησης για τις συνεχιζόμενες τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου της Κύπρου εκφράζει με επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Kυπριακής Δημοκρατίας, Πρέσβης Νικόλαος Αιμιλίου. Οι παραβιάσεις αυτές σημειώθηκαν από 1 Δεκεμβρίου 2011 μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2012 και στην επιστολή του ο κ. Αιμιλίου καλεί την Τουρκία όπως αυτές τερματιστούν άμεσα.

Επιπλέον, τονίζει, αυτές οι παραβάσεις κατά της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο και θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την διεθνή αεροπλοΐα στην περιοχή. Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος υπογραμμίζει, ότι οι Τουρκικές ενέργειες προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία υπό το φως των πρόσφατων στρατιωτικών απειλών της Τουρκίας εναντίον της Κύπρου σε σχέση με τις δραστηριότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη καθώς επίσης και των απειλών υψηλόβαθμων Τούρκων αξιωματούχων για προσάρτηση του κατεχόμενου μέρους της Κύπρου στην Τουρκία.
 
 
 
 
 
 http://ksipnistere.blogspot.com/2012/04/blog-post_5848.html