Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Κρήτη: Κάτοικοι χωριού απέτρεψαν περιοδεία της Χρυσής Αυγής

Κρήτη: Κάτοικοι χωριού απέτρεψαν περιοδεία της Χρυσής ΑυγήςΑτυχής αποδείχτηκε η «έμπνευση» μελών της Χρυσής Αυγής, να περιοδεύσουν στο Ηράκλειο της Κρήτης…

Σήμερα το μεσημέρι, στο άκουσμα της είδησης πως μέλη της οργάνωσης θα βρεθούν εκεί, επικράτησε γενικός ξεσηκωμός. Κάτοικοι των Αμιρών της Βιάννου, βγήκαν στην κεντρική πλατεία με μοναδικό σκοπό να εμποδίσουν την πορεία που είχε προγραμματίσει η Χρυσή Αυγή. Πολίτες της περιοχής, συμπαραστάθηκαν στην Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου και απαίτησαν να μην πατήσουν στην περιοχή τα μέλη της οργάνωσης.
Πρόκειται για το δεύτερο χωριό με τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα.
Δηλώσεις για το θέμα έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων, Αριστομένης Συγγελάκης: «Δεν είναι δυνατόν σε χώματα ιερά, όπου χύθηκε αίμα από τους Γερμανούς κατακτητές, να περιοδεύουν άνθρωποι με τέτοιες φασιστικές αντιλήψεις», είπε.
Ανακοίνωση όμως εξέδωσε και ο Δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης: «Πληροφορηθήκαμε ότι μέλη της Χρυσής Αυγής προτίθενται να επισκεφτούν οργανωμένα τον Δήμο Βιάννου. Είναι ελεύθεροι να μοιράσουν τα ψηφοδέλτιά τους, γιατί αυτό επιτάσσουν οι κανόνες δημοκρατίας. Δεν έχουν όμως το δικαίωμα να διαλαλήσουν τα φιλοναζιστικά τους αισθήματα και τους αγκυλωτούς σταυρούς.Για τούτο και πρώτη ίσως φορά, η φιλόξενη Βιάννος αισθάνεται αμήχανα μπροστά σε τέτοιες «επισκέψεις». Οι φιλήσυχοι κάτοικοι από τα καμένα και αιματοβαμμένα χωριά του Δήμου Βιάννου αισθάνονται προσβεβλημένοι, όταν δέχονται επισκέψεις ομάδων που διακατέχονται από ναζιστικές αρχές και ιδέες.

Διερμηνεύοντας τα αισθήματα των θυμάτων της γερμανικής κατοχής και γενικότερα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής μας, τους ενημερώνουμε ότι στον τόπο μας είναι ανεπιθύμητοι».
Τελικά η περιοδεία αναβλήθηκε, αφού οι αντιδράσεις ήταν πολλές…
 http://www.newsbomb.gr/ekloges-2012/loipa-kommata/story/131368/kriti-katoikoi-horioy-apetrepsan-periodeia-tis-hrysis-aygis