Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Καταδίκασαν υπεύθυνη ιστοτόπου επειδή προσέβαλε το βασιλιά

 
 
Πρόκειται για την υπέυθυνη ενός ιστοτόπου ...
στην Ταϋλάνδη, η οποία κατδικάστηκε γιατί θεωρήθηκε ένοχη για σχόλια που αναρτήθηκαν από τρίτους και θεωρήθηκαν προσβλητικά για τον βασιλιά. Ο αμερικανικός όμιλος Google εκτίμησε πως το περιστατικό της καταδίκης αποτελεί απειλή για το μέλλον του διαδικτύου στη χώρα. Συγκεκριμένα, η....
 
 
 
 
 Χιρανούχ Πρεμχαϊπόρν κρίθηκε ένοχη γιατί δεν έσβησε εγκαίρως τα σχόλια που ανέβηκαν στο φόρουμ του ιστότοπου της το 2008 και καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή. Η απόφαση αυτή αποτελεί «σοβαρή απειλή για το μέλλον του διαδικτύου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της εταιρείας. «Στις τηλεφωνικές εταιρείες δεν επιβάλλονται κυρώσεις για τα όσα λένε οι άνθρωποι στο τηλέφωνο, έτσι και οι υπεύθυνοι ιστοτόπων δεν θα πρέπει να τιμωρούνται για τα σχόλια» των χρηστών, επεσήμανε ο ίδιος. «Το προηγούμενο που δημιουργήθηκε σήμερα είναι κακό για τις ταϊλανδικές εταιρείες, τους χρήστες και την ανάπτυξη του διαδικτύου στην Ταϊλάνδη», πρόσθεσε. Ο βασιλιάς Μπουμιμπόλ, που είναι 84 ετών και νοσηλεύεται από τον Σεπτέμβριο του 2009, θεωρείται από κάποιους από τους υπηκόους του ημίθεος. Παρόλο που η βασιλική οικογένεια δεν έχει κανέναν πολιτικό ρόλο στη χώρα, προστατεύεται από έναν από τους πιο αυστηρούς νόμους στον κόσμο. Οι διώξεις και οι καταδίκες για προσβολή του βασιλιά αυξήθηκαν μετά το πραξικόπημα εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Τακσίν Σιναουάτρα το 2006. Εδώ και μερικούς μήνες πολλοί άνθρωποι, κυρίως πανεπιστημιακοί, ζητούν την αναθεώρηση του νόμου, επισημαίνοντας ότι περιορίζει την ελευθερία του λόγου. Μια αίτηση, την οποία έχουν υπογράψει σχεδόν 27.000 άνθρωποι και η οποία ζητεί την αναθεώρηση του νόμου, κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο κοινοβούλιο, όμως η Γινγκλούκ Σιναουάτρα, πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης από τον Αύγουστο, απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξει η νομοθεσία. 
 
 
 
 http://ksipnistere.blogspot.com/2012/05/blog-post_1824.html