Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Κόρινθος: Μεθυσμένος οδηγός-αστυνομικός παρέσυρε ποδηλάτες


Σε τραγωδία παραλίγο να καταλήξει η νυχτερινή βόλτα με ποδήλατα που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών «Στην Κόρινθο Με Ποδήλατο» την περασμένη Παρασκεύη. Οδηγός αυτοκινήτου και μάλιστα αστυνομικός που βρέθηκε σε κατάσταση μέθης, παρέσυρε τους ποδηλάτες και τραυμάτισε, ευτυχώς ελαφρά τους δυο από αυτούς. Πρόκειται για ένα ακόμη κρούσμα τραυματισμού ποδηλατών από αυτοκίνητο. Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, διοργανώθηκε από ποδηλατικούς συλλόγους διαμαρτυρία στον παραδρομο του ΣΕΦ με αφορμή τους 4 ποδηλάτες που τραυματίστηκαν στο σημείο και το θάνατο του νεαρού 14χρονου ποδηλάτη στο Ρίο της Πάτρας, Πάνου Τζαβάρα.


Στο περιστατικό της Κορίνθου, μετά τη νυχτερινή ποδηλατική βόλτα, οι ποδηλάτες επέστρεφαν προς την Κόρινθο όταν στο ύψος της περιοχής Κανταρέ, οδηγός αυτοκινήτου έπεσε πάνω τους, τους παρέσυρε και χτύπησε δυο από αυτούς.

Σύμφωνα με την ΕΡΤonline, οι ποδηλάτες μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο της Κορίνθου όπου ευτυχώς διαπιστώθηκε ότι είχαν τραυματισθεί ελαφρά.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός που χτύπησε τους ποδηλάτες ήταν αστυνομικός και μάλιστα  βρέθηκε σε κατάσταση μέθης.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, η Πρωτοβουλία Πολιτών απευθύνει έκκληση στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς σε όλους τους άλλους φορείς που είναι συναρμόδιοι για την οδική ασφάλεια, για να ξεκινήσει μια σοβαρή και συστηματική καμπάνια ασφαλούς συμπεριφοράς – εστιασμένη στο σεβασμό των ποδηλατών των πεζών και άλλων ευπαθών χρηστών των δρόμων.