Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ για Flame: Βρέθηκε ο …δολοφόνος του πανίσχυρου ιού Η/Υ

Το Ιράν εξουδετέρωσε  τον ιό υπολογιστών  Flame που εντοπίστηκε πρόσφατα να κατακλέβει επί 5 χρόνια εμπιστευτικές πληροφορίες από Η/Υ  σε χώρες της Μέσης Ανατολής!Ο ιός εντοπίστηκε από το ρωσικό Εργαστήριο Κασπέρσκι.
Το ιρανικό Κέντρο Καταπολέμησης των Απειλών του Κυβερνοχώρου (CERT) ανακοίνωσε τη δημιουργία... μέσου αντιμετώπισης του πανίσχυρου αυτού  ιού των υπολογιστών, μεταδίδει το BBC News.Εκπρόσωποι του CERT δήλωσαν ότι το αντιικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε στις αρχές Μαΐου και σύντομα θα είναι προσιτό σε υπηρεσίες, που μπορούν να απειληθούν από τη μόλυνση. Το μέσο αυτό είναι ικανό τόσο να προστατεύσει από τη μόλυνση, όσο και να «θεραπεύσει» τους ήδη μολυσμένους υπολογιστές.  Ο Flame (Φλόγα) παρουσιάζει τον εαυτό του ως αρχείο του λειτουργικού συστήματος και δεν αναγνωρίζεται από τα υπάρχοντα αντιικά μέσα.
Όλες οι υποψίες για την δημιουργία του ιού «Flame» , πέφτουν τώρα πάνω στην ισραηλινή υπηρεσία αντικατασκοπίας Μοσάντ, κάτι που, εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχτηκε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Ισραήλ k. Μοσέ Γιαλόν, που χαρακτήρισε το «Flame» ως ένα σημαντικό τμήμα του ισραηλινού οπλοστασίου κατά του Ιράν. «Για κάθε έναν που θεωρεί ότι η απειλή από το Ιράν είναι υπαρκτή και επικίνδυνη, είναι λογικό να υποθέτει ότι λαμβάνουμε κάθε είδους μέτρα για την ανάσχεση της απειλής αυτής. Το Ισραήλ είναι μια χώρα που έχει την ευλογία να διαθέτει μεγάλες τεχνολογικές ικανότητες, ενώ τα εργαλεία αυτά ανοίγουν πολλές νέες οδούς», είπε ο Γιαλόν, που απέφυγε, ωστόσο, να αποδώσει ξεκάθαρα τη χρήση του ιού στην Μοσάντ.
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, μέσω ειδικής υπηρεσίας προστασίας των υποδομών των κρατών μελών του, ετοιμάζεται να εκδώσει ειδική προειδοποίηση για τον Flame καθώς τον θεωρεί  από τις χειρότερες cyber απειλές που έχουν προκύψει στον δικτυωμένο κόσμο.