Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ...
Σε απελπιστική κατάσταση έχουν περιέλθει οι καρκινοπαθείς, οι οποίοι μη μπορώντας πλέον να προμηθευτούν τα φάρμακά τους, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη.
«Η υγεία πεθαίνει και μαζί της πεθαίνουμε κι εμείς» φώναξε μέσα από φέρετρο στο οποίο είχε μπει η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας-Θράκης Περσεφόνη Μήτα.
«Στερούμαστε τα φάρμακα που θα πρέπει να παίρνουν δωρεάν όλοι οι καρκινοπαθείς. Δεν μπορούμε να κάνουμε πια τις χημειοθεραπείες μας στα νοσοκομεία. Τα νοσοκομεία που πάμε να πάρουμε τα φάρμακά μας μάς δίνουν ένα χαρτί που γράφει 'στερείται', με το οποίο πρέπει να πάμε στον ΕΟΠΥΥ για να τα προμηθευτούμε, αλλά ούτε εκεί υπάρχουν.» Τα φαρμακεία έχουν κόψει την πίστωση στα ασφαλιστικά ταμεία και πρέπει να πληρώνουμε και υπάρχουν φάρμακα που κοστίζει ίσως και 4.000 η δόση. Αλλά ακόμη κι αν έχουμε να πληρώσουμε υπάρχει έλλειψη φαρμάκων διότι οι εταιρείες, λόγω των χρεών των ταμείων, έχουν σταματήσει τις εισαγωγές. Εμείς όμως τι χρωστάμε; Πληρώναμε χρόνια ολόκληρα τις εισφορές μας στα ταμεία. Γιατί θα πρέπει να υφιστάμεθα αυτή τη ταλαιπωρία;» είπε η κ.Μήτα.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV