Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Μαθηματικά μυαλά στην ΒέροιαH Βέροια φιλοξενεί αυτές τις μέρες, στο πλαίσιο διοργάνωσης της 16ης Βαλκανικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας Νέων (Βαλκανιάδα) που διεξάγεται στην πόλη μας χάρη στις ενέργειες του παραρτήματος Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, μερικά από τα πιο δυνατά μαθηματικά μυαλά. Νέοι και νέες μετά από μία σειρά αξιολογήσεων κατάφεραν να φθάσουν στην......


 τελική φάση της Βαλκανιάδας που ξεκινά σήμερα. Μαζί τους βρίσκονται και οι συνοδοί καθηγητές και η ομάδα που θα επεξεργαστεί τα θέματα των εξετάσεων. Όλες οι ενέργειες όμως καθοδηγούνται από ένα αυστηρό πρωτόκολλο που εγγυάται το αδιάβλητο του διαγωνισμού. Σε κάθε κοινή εμφάνιση καθηγητές και διαγωνιζόμενοι μαθητές δεν επιτρέπεται να έρχονται σε επαφή, δε διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο, δεν επιτρέπεται να φέρουν κινητό τηλέφωνο ή να ανταλλάσσουν κάποια σημειώματα μέσω email κ.α. Κάτω από αυστηρούς κανόνες λοιπόν διεξάγεται η 16η Βαλκανιάδα, ενώ το σίγουρο είναι ότι τα μέλη της Ε.Μ.Ε. κάνουν ό,τι μπορούν, για να διασφαλίσουν τις καλύτερες συνθήκες, κυρίως για τους μαθητές που είναι ιδιαίτερα αγχωμένοι και βρίσκονται οι περισσότεροι μακριά από την πατρίδα τους.
 http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/06/blog-post_6816.html