Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Νέο ρεκόρ ανεργίας στην Ισπανία

Η Ισπανία είχε στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του έτους σχεδόν 5,7 εκατομμύρια άνεργους, ποσοστό 24,63%, το οποίο συνεχίζει να αυξάνεται παρότι συνήθως η έναρξη της τουριστικής περιόδου ενισχύει την.....
 απασχόληση, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Καθώς αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση της ύφεσης, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε, και ανήλθε στα 5.693.100 άτομα στα τέλη Ιουνίου. Ωστόσο ρυθμός αύξησης είναι βραδύτερος σε σχέση με τους τρεις πρώτους μήνες του έτους.

Η Ισπανία είχε στα τέλη Μαρτίου ποσοστό ανεργίας 24,44%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, 53.500 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου έναντι 365.900 το πρώτο τρίμηνο.

Η ανεργία στους νέους κάτω των 25 ετών ανήλθε στο 53%. Η Ισπανία έχει 1,7 εκατομμύριο νοικοκυριά με όλα τα μέλη της οικογένειας να είναι στην ανεργία, δηλαδή 9.300 νοικοκυριά περισσότερα σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο.

Η κακή αυτή είδηση προστίθεται στην πιθανή επιδείνωση της ύφεσης, της οποίας τα προσωρινά στοιχεία θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα: σύμφωνα με τις προβλέψεις της Τράπεζας της Ισπανίας, οι οποίες επιβεβαιώνονται γενικά από τα επίσημα στοιχεία, η υποχώρηση του ΑΕΠ αναμένεται να διαμορφωθεί στο δεύτερο τρίμηνο στο 0,4% έναντι 0,3% στο πρώτο τρίμηνο.

Σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις της κυβέρνησης, η Ισπανία που έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στις ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες, θα έχει 24,6% ανεργία στα τέλη του 2012.


 http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/07/blog-post_2294.html