Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ

Συζήτηση του Προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά με νέους. Θεσσαλονίκη – Βελλίδειο 14.06.2012
Είχε πει τότε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς…

“Για μας..η Αγροτική Τράπεζα είναι ένας δημόσιος τραπεζικός πυλώνας που δεν πρέπει να κλείσει.”
Γιατί μέσα της έχει εγγυήσεις αγροτικής γης, που..
βρίσκονται υπό τον έλεγχό της και δεν πρέπει να μείνει χωρίς χρηματοδότηση...


Σπόρο σήμερα δεν μπορούν να αγοράσουν σε πολλά χωριά οι αγρότες..
Υπάρχουν περίπου 7 δις ευρώ που υπολογίζουμε ότι θα παραμείνουνε …περισσέψουνε από την ανακεφαλαιώση
των τραπεζών και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την Αγροτική.

Διαβάστε τώρα την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας:

27/07/2012 – Απορρόφηση από την Τράπεζα Πειραιώς του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας
Στο πλαίσιο των διαδικασιών εξυγίανσης, που προβλέπει ο σχετικός νόμος 4021/2011, διερευνήθηκε το ενδιαφέρον εγχώριων και ξένων τραπεζών για την απόκτηση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας. Το τμήμα αυτό περιλαμβάνει κυρίως τα χαρτοφυλάκια ενήμερων δανείων και τίτλων καθώς και το σύνολο των καταθέσεων.
Η Τράπεζα της Ελλάδος, με γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων και της εν γένει χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, προχώρησε στη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς κατόπιν σχετικής πρότασης της τελευταίας, που έχει εγκριθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η διαφορά της αξίας των μεταφερόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού καλύπτεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όπως ορίζει ο νόμος.
Η άδεια της παλαιάς τράπεζας ανακλήθηκε. Για τα μη ενήμερα δάνεια με ενέχυρο αγροτική γη, που δεν θα μεταβιβαστούν στην Τράπεζα Πειραιώς, θα υπάρξει σύντομα ειδική νομοθετική μέριμνα. Επίσης, οι θυγατρικές εταιρείες που δεν θα μεταβιβαστούν θα αξιοποιηθούν από το Δημόσιο ως περιουσιακό του στοιχείο.
Με την λύση που δρομολογήθηκε διασφαλίζονται στο ακέραιο οι καταθέσεις του συνόλου των πελατών της Αγροτικής Τράπεζας και η ομαλή συνέχιση των εργασιών της.
πηγη

Για εμάς δεν είναι άλλη μια κολοτούμπα του Σαμαρά.
Έλεγε ψέματα εν'γνώση του.Είναι ολα προαποφασισμένα.Πρέπει ολα να περάσουν κάποια στιγμή σε υπερεθνικό έλεγχο.