Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Ο οίκος Egan Jones ρίχνει την Ιταλία στα “σκουπίδια”…

O ανεξάρτητος οίκος αξιολόγησης Egan Jones υποβάθμισε την Ιταλία από B+ σε CCC+, με αρνητική προοπτική. Συνοπτικά ο οίκος εξηγεί: Η Ιταλία και οι περιφερειακές αυτοδιοικήσεις της χρειάζεται να αναχρηματοδοτήσουν περίπου 183 δισ. ευρώ μέσα στο 2012 και 214 δισ. το 2013 αντιμετωπίζοντας, σύμφωνα με τα υφιστάμενα...
δεδομένα, αυξημένα επιτόκια και περιορισμένη συμμετοχή επενδυτών, εκτός και αν υπάρξει εξωτερική παρέμβαση. Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων είναι κοντά στο 6,5%, ενώ αυξήθηκαν παρά τις προγούμενες αγορές της ΕΚΤ. Πιθανή μελλοντική παρέμβαση από την ΕΚΤ και το ΔΝΤ θα παράσχει κάποια ρευστότητα, αλλά θα θέσει σε μειωμένη προτεραιότητα είσπραξης (subordination) τους υφιστάμενους πιστωτές. Η Ιταλία είναι αδύνατο να αντέξει το σύνολο του χρέους της αν η οικονομία της ΕΕ χειροτερεύσει. Ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ θα συνεχίσει να αυξάνεται και η χώρα θα παραμείνει πιεσμένη. Για τους λόγους αυτούς την υποβαθμιζουμε από B+ σε CCC+, με αρνητική προοπτική.
filologos10