Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Η ΜΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΕΙ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 8 ΔΙΣ...! -ΕΤΣΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!

Πλεόνασμα καταγράφηκε το πρώτο εξάμηνο στη Γερμανία παρά το ότι την περίοδο αυτή στην ευρωζώνη κλιμακώθηκε η κρίση χρέους, με την Ισπανία να γίνεται το επίκεντρό της, ενώ επιβραδύνθηκε ο ρυθμός της ανάπτυξής της.
Σύμφωνα με στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας, τόσο η ιδιωτική κατανάλωση όσο οι εξαγωγές καθ' όλο το β' τρίμηνο του τρέχοντος έτους αυτού αυξήθηκαν κατά 0,30%-0,40%, κατά τι λιγότερο από το 0,50% του πρώτου τριμήνου φέτος.


Παράλληλα, τα φορολογικά έσοδα επίσης σημείωσαν αύξηση, ενώ θετική υπήρξε η διαμόρφωση των συνθηκών στη γερμανική αγορά εργασίας.

Με το συνδυασμό των στοιχείων αυτών, προέκυψε στο τέλος Ιουνίου για το πρώτο εξάμηνο πλεόνασμα στον κρατικό προϋπολογισμό 8,3 δισ. ευρώ (ποσοστό 0,6% του γερμανικού ΑΕΠ).

Αδιαμφισβήτητα, η γερμανική οικονομία αποτάσσει την ύφεση, η οποία πλήττει περιοχές της ευρωζώνης κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι, για ολόκληρο το 2011 ο γερμανικός προϋπολογισμός σημείωσε ένα έλλειμμα 0,8% του ΑΕΠ--σημαντικά χαμηλότερο από το επιτρεπόμενο στο κοινοτικό δίκαιο 3%.

"Έχουμε φθίνοντα ρυθμό ανάπτυξης, αλλά ισορροπημένη ανάπτυξη", εκτίμησε η ING Bank.

Το ότι φθίνει ο ρυθμός ανάπτυξης τεκμηριώνει ο δείκτης του βρετανικού οίκου οικονομικής έρευνας Markit ο οποίος όσον αφορά τη Γερμανία παραμένει κάτω από το 50, για το δίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος: στο 47,5 για τον Ιούλιο, στο 47 τον τρέχοντα μήνα.
 http://prezatv.blogspot.gr/2012/08/8_23.html