Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Η πολιτιστική κληρονομιά της Συρίας στο έλεος του πολέμου

Η ιστορία της Συρίας έχει «γκρεμιστεί» μέσα στη δύνη του πολέμου που διεξάγεται εδώ και τόσον καιρό.
Παρ’ όλες τις εκκλήσεις της UNESCO και του ICOMOS να σεβαστούν αμφότεροι την αρχαιολογική κληρονομιά της περιοχής, οι οποίες.... χρήζουν μεγάλης προσοχής, εξαιτίας της ιστορικής, πολιτιστικής, αλλά και οικονομικής-τουριστικής σημασίας τους, είναι αναπόφευκτο σε έναν πόλεμο να σημειώνονται και τέτοιου είδους απώλειες.

Οι καταστροφές σπουδαίων αρχαιολογικών χώρων, αναρίθμητές.. Και να σκεφτεί κανείς ότι ακόμα δεν έχουν υπολογιστεί στο σύνολό τους. Ο βομβαρδισμός της πόλης Χαλέπι (Βέρροια, είναι η ελληνική της ονομασία) με ρίψεις πυραύλων από ελικόπτερα σίγουρα θα έχει προκαλέσει καταστροφές και σε ονομαστά μνημεία της.

Αλλά και η αρχαία πόλη Παλμύρα, πέραν των πυρών, βρίσκεται στο έλεος των αρχαιοκάπηλων, οι οποίοι σύμφωνα με διεθνείς καταγγελίες λεηλατούν τις αφύλακτες αρχαιότητες, όπως ναοί (λ.χ. Ναός του Ήλιου), τάφοι, επιτάφιοι πύργοι, ελληνορωμαϊκό θέατρο, επιγραφές, κατοικίες, κτλ..
 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/08/blog-post_977.html