Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Μεξικό: Το εκλογοδικείο αποφάσισε την ακύρωση πολύ περιορισμένου αριθμού ψήφων

Το ομοσπονδιακό εκλογοδικείο του Μεξικού αποφάσισε χθες να ακυρώσει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της 1ης Ιουλίου μόνον στο 0,37% των εκλογικών ...τμημάτων της χώρας, ενώ η αριστερά ζητούσε την ακύρωση των αποτελεσμάτων στο 49% των εκλογικών τμημάτων.

Η μεξικανική νομοθεσία προβλέπει ότι οι προεδρικές εκλογές δεν μπορούν να ακυρωθούν αν δεν ακυρωθούν τα αποτελέσματα στο 25% των εκλογικών τμημάτων της χώρας.

Σε ανακοίνωσή του το δικαστήριο διευκρινίζει ότι αποφάσισε την ακύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών σε συνολικά 524 εκλογικά τμήματα στα περίπου 143.000 σε όλη τη χώρα "κυρίως λόγω ανακολουθιών", δηλαδή διαφορών ανάμεσα στον αριθμό αυτών που ψήφισαν και τον αριθμό των ψηφοδελτίων που βρέθηκαν στις κάλπες.

Με την απόφαση αυτή το δικαστήριο ολοκλήρωσε την εξέταση όλων των προσφυγών που είχε καταθέσει ο συνασπισμός της αριστεράς σχετικά με την καταμέτρηση των ψήφων των εκλογών.

Ο υποψήφιος της αριστεράς Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ είχε έρθει δεύτερος στις προεδρικές εκλογές της 1ης Ιουλίου με διαφορά 3,3 εκατομμυρίων ψήφων από τον υποψήφιο του Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI) Ενρίκε Πένια Νιέτο, ο οποίος είχε έρθει πρώτος.

Τώρα απομένει το δικαστήριο να ανακοινώσει επισήμως ως τις 6 Σεπτεμβρίου τα αποτελέσματα των εκλογών της 1ης Ιουλίου, επισημοποιώντας ουσιαστικά τη νίκη του Πένια Νιέτο. Ο νέος πρόεδρος θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Δεκεμβρίου, διαδεχόμενος στη θέση αυτή τον Φελίπε Καλδερόν, το κόμμα του οποίου ήρθε τρίτο στις προεδρικές εκλογές.
 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/08/blog-post_7315.html