Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, Ο ΔΙΚΟΣ… ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ (ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ)

Με τη δήλωση «εγγυώµαι προσωπικά την αποπληρωµή των δανείων», λίγο πριν συναντήσει τη Γερµανίδα καγκελάριο, ο Ελληνας πρωθυπουργός εξυπηρετεί τα συµφέροντα των ξένων δάνειων δυνάµεων.
«Εγγυώµαι προσωπικά την αποπληρωµή των δανείων». Αυτό δήλωσε ο Αντώνης Σαµαράς, ο φερόµενος ως πρωθυπουργός της χώρας, δυο ηµέρες πριν......

 από τη συνάντησή του µε τη Μέρκελ στο Βερολίνο. Υποσχέθηκε, δηλαδή, στους Γερµανούς την αποπληρωµή όλων των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα. «Αυτό το εγγυώµαι προσωπικά», είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαµαράς προς τη «Süddeutsche Zeitung» (23/8) προαναγγέλλοντας νέες µεταρρυθµίσεις, µεταξύ των οποίων βελτίωση του επενδυτικού πλαισίου µε την πάταξη της γραφειοκρατίας αλλά και ιδιωτικοποιήσεις. «Σας διαβεβαιώνω ότι θα ανταποκριθούµε», τονίζει ο κ. Σαµαράς παραδεχόµενος ότι πολλά πράγµατα πήγαν στραβά.
ΠΟΙΟΙ ΦΟΡΟ∆ΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ;
«Είναι σωστό ότι πολλοί Ελληνες δεν πληρώνουν φόρους, πρέπει να διασφαλίσουµε ότι αυτό θα σταµατήσει», λέει ο Α. Σαµαράς. Μην ανησυχείτε, δεν µιλάει για τον εαυτό του, ούτε για τους οµογάλακτούς του που συντηρούν πάνω από 15.000 οφσόρ, δηλαδή υπεράκτιες εταιρείες, για να κρύβουν περιουσίες ολόκληρες και να φοροδιαφεύγουν. Ούτε για τα ολιγοπώλια που βγάζουν στο εξωτερικό περί τα 10-14 δισ. ευρώ κάθε χρόνο, αφορολόγητα, µε τη µορφή αµοιβών, µισθών, µερισµάτων, κερδών και τόκων.
Ούτε για τους θεσµικούς και µη επενδυτές που βγάζουν κατ’ ελάχιστο άλλα 20 δισ. ευρώ το χρόνο αφορολόγητα στο εξωτερικό για να κερδοσκοπήσουν µε έντοκα γραµµάτια, οµόλογα και repos σε άλλες χώρες. Ολα αυτά δεν είναι φοροδιαφυγή, είναι νόµιµη φορολογική ασυλία. Ξέρετε πόσα θα εξοικονοµούσε o κρατικός προϋπολογισµός αν επιβαλλόταν ετήσια φορολογία 40% επί της αξίας αυτού του εξερχόµενου κεφαλαίου; Ο κρατικός κορβανάς θα εισέπραττε τουλάχιστον 12 δισ. ευρώ κάθε χρόνο, δηλαδή ένα επιπλέον 27% στους φόρους που εισπράττει σταθερά το κράτος σε ετήσια βάση. Κι αν αυτά πήγαιναν σε επενδύσεις, αυτό θα σήµαινε τουλάχιστον 30.000 λιγότεροι άνεργοι κάθε χρόνο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Στο ΧΩΝΙ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 26 Αυγούστου!
 http://prezatv.blogspot.gr/2012/08/blog-post_4016.html