Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Δύο έφηβοι μοναχοί από το Θιβέτ αυτοπυρπολήθηκαν έξω από μοναστήρι στην Κίνα

Δύο έφηβοι από το Θιβέτ αυτοπυρπολήθηκαν έξω από μοναστήρι στην Κίνα
Θέλησαν να διαμαρτυρηθούν κατά της κινεζικής κατοχής στο Θιβέτ και αποφάσισαν να αυτοπυρποληθούν έξω από ένα μοναστήρι στην κομητεία Αμπά της νοτιοδυτικής κινεζικής επαρχίας του Σιχουάν.
Οι δύο νεαροί,....

 δεκαεπτά και δεκαοκτώ ετών μοναχοί από το Θιβέτ, πέθαναν αργότερα την ίδια ημέρα στο νοσοκομείο.
Μάρτυρες αναφέρουν πως οι δύο μοναχοί φώναζαν συνθήματα κατά της κινεζικής πολιτικής στο Θιβέτ, χωρίς ωστόσο να έχει προκύψει κάποια πληροφορία από την κινεζική αστυνομία και τα κινεζικά μέσα, τα οποία σπάνια κάνουν αναφορές σε τέτοιου τύπου συμβάντα.
Οι υποστηρικτές του κινήματος απελευθέρωσης του Θιβέτ ισχυρίζονται ότι τέτοιες πράξεις αυτοθυσίας αποτελούν συνέπεια της σκληρής στάσης της Κίνας απέναντι στο Θιβέτ, ενώ η κινεζική πλευρά διατείνεται πως υπεύθυνος για τις πράξεις αυτοθυσίας είναι ο Δαλάι Λάμα, ο οποίος μάλιστα τις παρακινεί – κάτι που ο ίδιος αρνείται.
Τέλος, τη δυσαρέσκειά της εκφράζει η Θιβετιανή πλευρά για τη μερική δημοσιότητα που έχει αποδοθεί διεθνώς στις πράξεις αυτοθυσίας των θιβετιανών μαρτύρων, σε αντίθεση με ανάλογες πράξεις άλλης εθνικότητας μαρτύρων, όπως λόγου χάρη η αυτοκτονία του Τυνήσιου που πυροδότησε την Αραβική άνοιξη.
 http://www.iefimerida.gr/news/65543/%CE%B4%CF%8D%CE%BF-%CE%AD%CF%86%CE%B7%CE%B2%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%B9%CE%B2%CE%AD%CF%84-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CF%80%CF%85%CF%81%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%AD%CE%BE%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B1