Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Αναζητούν σωσίβιο με νέα μέτρα για τον ΕΟΠΥΥ

Εξετάζεται να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς για να συνταγογραφούν γενόσημα

Νέος κύκλος οικονομικής αιμορραγίας απειλεί τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, καθώς κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δωρεάν φάρμακα και ιατρική περίθαλψη......

Γιατροί και φαρμακοποιοί έχουν προγραμματίσει κινητοποιήσεις διαρκείας, εξελίξεις που πιέζουν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δρομολογήσει νέα μέτρα σε μια προσπάθεια να διασώσει τον οικονομικά ναυαγισμένο ΕΟΠΥΥ.
Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η μαύρη τρύπα του νέου Ταμείου θα κλείσει στα τέλη του έτους στα 2,5 δισ. ευρώ.

Έτσι, στο πλαίσιο των 80 νέων μέτρων για την καλύτερη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ που έχει εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, εξετάζεται μεταξύ των άλλων να δοθούν κίνητρα (για παράδειγμα, περισσότερες επισκέψεις) στους γιατρούς ώστε να συνταγογραφούν γενόσημα φάρμακα και να είναι συγκρατημένοι στις διαγνωστικές εξετάσεις.

Ωστόσο και σύμφωνα με τα Νέα τουλάχιστον προς το παρόν απομακρύνεται το ενδεχόμενο της αύξησης της συμμετοχής των ασφαλισμένων σε φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις, ανάλογα με το εισόδημά τους - πρόταση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας που παρουσίασε χθες το Mega.

Πρόκειται για σενάριο που έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων, αλλά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας φαίνεται να επιμένει στην υιοθέτηση μέτρων λιγότερο επώδυνων για τους ασφαλισμένους.
Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται και στον διαπραγματευτικό ρόλο του Οργανισμού, με στόχο την επίτευξη καλύτερων τιμών.

Στο πλαίσιο αυτό, στο μικροσκόπιο μπαίνει και η αποζημίωση των ιδιωτικών φορέων υγείας βάσει της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.
 http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/404194/anazitoun-sosivio-me-nea-metra-gia-ton-eopuu/