Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Διαδηλώνουν με μουστάκια αλά... Χίτλερ

Θύελλα αντιδράσεων για ιερέα θαυμαστή-δικτάτορα στην Αργεντινή

Περίπου σαράντα άνθρωποι διαδήλωσαν την περασμένη Κυριακή μπροστά από εκκλησία στη Σάντα Ρόσα (κεντρική Αργεντινή) εναντίον ενός ιερέα, ο οποίος δηλώνει θαυμαστής του πρώην δικτάτορα στρατηγού Χόρχε Βιδέλα, φορώντας......
 
 
 μουστάκια του Αδόλφου Χίτλερ για να εκφράσουν με τον τρόπο αυτό την διαμαρτυρία τους, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Η διαμαρτυρία οργανώθηκε έξω από την εκκλησία Θαυματουργό Μετάλλιο στο προάστιο Μπουταλό, της Σάντα Ρόσα, πρωτεύουσας της επαρχίας Λα Πάμπα.

Οι διαδηλωτές επικαλούνταν επίσης στα συνθήματά τους το όνομα της Λουσίας Ταρτάλια, μιας εξαφανισμένης στη διάρκεια της δικτατορίας (1976-83), ενώ από την πλευρά του ο ιερέας Χόρχε Ιδάλγο τους έτεινε την 'όστια' (Καθολική κοινωνία), σύμφωνα με την εφημερίδα Αρένα ντε λα Πάμπα, η οποία δημοσιεύει και φωτογραφικό υλικό.

Ο ιερέας, ο οποίος περιφρόνησε την διαδήλωση καθ' όλη τη διάρκεια της λειτουργίας, είχε γράψει σε μία σελίδα στο Facebook που είναι αφιερωμένη στα 87α γενέθλια του πρώην δικτάτορα: «δεν ήσαν δα και 30.000 και ούτε ήσαν και τόσο αθώοι. Πολύχρονος στρατηγέ μου! Ένας στρατιώτης ποτέ δεν ζητεί συγγνώμη που έσωσε την πατρίδα του από μία κομμουνιστική δικτατορία».

Μόλις ξέσπασε σάλος για το σημείωμά του, ο ιερέας έσβησε το μήνυμα από τη σελίδα των θαυμαστών του στρατηγού, η οποία φέρει την ονομασία "Jorge Rafael Videla Forever".

Περίπου 30.000 αντίπαλοι του στρατιωτικού καθεστώτος απήχθησαν και σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιεύσει οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μία ομάδα 500 ατόμων δημιουργήθηκε αμέσως στο Facebook για να υπερασπισθεί τον ιερέα. «Στηρίζουμε τον ιερέα Χόρχε Λουίς Ιδάλγο, ο οποίος υπέστη άδικη επίθεση», τονίζεται στην ίδια ιστοσελίδα.

Ο Βιδέλα, ο οποίος έχει καταδικασθεί για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας, υποστηρίζει σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Ελ Σουρ πως είχε ενημερώσει την ιεραρχία της Καθολικής Εκκλησίας για τις δολοφονίες των εξαφανισμένων, και ανέφερε τα ονόματα δύο προκαθημένων της Εκκλησίας της Αργεντινής, τον Ραούλ Πριματέστα (απεβίωσε το 2006) και τον 'Νούντσιο' (απεσταλμένο) του Βατικανού Πίο Λάγκι (απεβίωσε το 2009), λέγοντας ότι αυτοί περιλαμβάνονταν σε όσους είχε «συμβουλευθεί» για το θέμα.

Οι επίσκοποι «κατανοούσαν την κατάσταση» και αναλάμβαναν τον κίνδυνο σε ορισμένες περιπτώσεις να ενημερώσουν τις οικογένειες των θυμάτων, είπε ο πρώην τύραννος.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/405271/diadilonoun-me-moustakia-ala-hitler/