Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Κόβουν το αφορολόγητο για τα παιδιά!!!

H αύξηση της φορολόγησης στους τόκους των καταθέσεων στο 15% από 10% που ισχύει σήμερα είναι ένα μεταξύ των μέτρων που προτείνει το υπουργείο Οικονομικών και εξετάζονται για να βρεθούν επιπλέον έσοδα 3 δισ. ευρώ.
Επίσης...

 όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.capital.gr μεταξύ των μέτρων που επίσης προτείνονται περιλαμβάνονται:
- Εξίσωση φορολογίας πετρελαίου κίνησης με αυτόν του φυσικού αερίου κίνησης.
- Αύξηση της φορολόγησης του καπνού.
- Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ εστίασης αλλά με αντιστάθμισμα την καθιέρωση τέλους το οποίο θα καταβάλλουν τα εστιατόρια που επιτρέπουν το κάπνισμα.
- Φορολόγηση έως 4% στα VLT του ΟΠΑΠ.
- Κατάργηση του επιπλέον αφορολόγητου μισθωτών και συνταξιούχων που έχουν τέκνα
- Σε ό,τι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών εντάσσονται στην φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων.
- Σχετικά με τους ανώτατους φορολογικούς συντελεστές καταργούνται και δημιουργείται ενιαίος συντελεστής για τους υφιστάμενους 26 – 45% ίσος με 35% στην φορολογία εισοδήματος.
- Μείωση ΦΠΑ αγροτών στο 6%.
- Αύξηση του ορίου των εισφορών των παλαιών ασφαλισμένων στο ΙΚΑ στο ίδιο επίπεδο με αυτό που αποδίδουν οι νέοι ασφαλισμένοι.
Σε ότι αφορά τα μέτρα για τη μείωση των δαπανών μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη από 65 έτη σήμερα, η κατάργηση των δώρων των κύριων και επικουρικών συντάξεων το 2013, περικοπές στα εφάπαξ, η μείωση της κύριας σύνταξης του ΟΓΑ κατά 30 ευρώ, περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα, κατάργηση του ΕΚΑΣ για όσους είναι κάτω των 65 ετών, ψαλίδια στα ειδικά μισθολόγια και διαθεσιμότητα 15.000 δημοσίων υπαλλήλων.


 http://dailynews24.gr/oikonomia/item/18092-%CE%BA%CF%8C%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B7%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC.html