Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Διακομματική Επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής για τη σύσταση Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Μεταξύ άλλων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται στη σχετική απόφαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, η οποία συνεδρίασε κατόπιν πρωτοβουλίας βουλευτών όλων των κομμάτων, στις 28 Μαρτίου 2012.

«Αίτημα και απόφαση της συνεδρίασης αυτής υπήρξε η ανάγκη σύστασης Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, με αρμοδιότητα να συγκεντρωθούν και να τεκμηριωθούν με οργανωμένο τρόπο τα αδιαμφισβήτητα ιστορικά στοιχεία που θα καταστήσουν την ελληνική επιχειρηματολογία ικανή να διεκδικήσει τα οφειλόμενα και να συστρατεύσει και άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις σε αυτήν την προσπάθεια», σημειώνει ο κ. Τσίπρας και καταλήγει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής:
«Για το λόγο αυτό, ζητώ, με βάση το άρθρο 44 του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων, να μεριμνήσετε για τη σύσταση Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, στο έργο της οποίας πρέπει να επενδύσουμε όλοι πίστη και εμπιστοσύνη».
πηγή