Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Λαγκάρντ και ..Σταϊκούρας υπέρ του νέου κουρέματος!


 

Από τη μια η Λαγκάρντ και από την άλλη ο Σταϊκούρας τάσσονται υπέρ του νέου κουρέματος των ελληνικών ομολόγων.

Όταν λέμε για νέα επιμήκυνση, θέλουν να πουν «κούρεμα» αλλά αυτή τη φορά στον επίσημο δημόσιο τομέα.

Ο Σταϊκούρας αναφέρει πως η κυβέρνηση εξετάζει τη μετακύλιση ελληνικού χρέους έως και 28 δισ. ευρώ που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για να καλύψει πιθανό χρηματοδοτικό κενό.

«Με στόχο την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού και δεδομένου ότι κατά την περίοδο 2013-2016 οι λήξεις ελληνικών ομολόγων που κατέχει το ευρωσύστημα ανέρχονται σε 28 δισ. ευρώ περίπου, θα εξεταστεί η δυνατότητα μετακύλισης των λήξεών τους, εντός του πλαισίου και των νομικών περιορισμών της συνθήκης της Λισσαβόνας για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας

Νωρίτερα, ο Μίκαελ Μάιστερ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Μέρκελ, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg ξεκαθάρισε πως οι Γερμανοί βουλευτές θα απέρριπταν μία περαιτέρω διαγραφή του ελληνικού χρέους, επειδή αυτή θα αντιστοιχούσε σε ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας.