Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Θέση στο Συμβ. Ασφαλείας του ΟΗΕ θέλει η Αυστραλία

Περιορισμένες οι πιθανότητες εξαιτίας της αντίρρησης της Ε.Ε.

Να προωθήσει την υποψηφιότητα της Αυστραλίας, για μια θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, είναι βασικός στόχος της πρωθυπουργού Τζ. Γκίλαρντ, η οποία βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, για τις εργασίες της 67ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ...
Αν και η προώθηση της συγκεκριμένης υποψηφιότητας έχει κοστίσει στην Αυστραλία πάνω από 40 εκατομμύρια δολάρια, από το 2008 έως σήμερα, οι πιθανότητες είναι μάλλον περιορισμένες, κυρίως γιατί -όπως υποστηρίζουν Αυστραλοί διπλωμάτες- αντιτίθεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τον αυστραλό υπουργό Εξωτερικών, Μπομπ Καρ, η Αυστραλία έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των Ασιατικών χωρών, του Ειρηνικού, της Καραϊβικής και της Μέσης Ανατολής.

«Διεκδικούμε μια θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας ως μια μέση δύναμη. Θέλουμε να συμβάλουμε στη λύση προβλημάτων που ταλανίζουν τον πλανήτη μας», είπε ο κ. Καρ. «Η Αυστραλία είναι μια από τις πιο πολυπολιτισμικές χώρες του κόσμου. Το 25% των κατοίκων μας έχει γεννηθεί στο εξωτερικό και ομιλούνται 260 διαφορετικές γλώσσες», είπε ο κ. Καρ για να υπογραμμίσει ότι «η Αυστραλία πληροί όλες τις προϋποθέσεις» πρόσθεσε.
 http://www.newsbeast.gr/world/arthro/418459/thesi-sto-sumv-asfaleias-tou-oie-thelei-i-australia/