Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Γυναίκες-νίντζα έτοιμες να «πέσουν» για την πατρίδα τους

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την εκπαίδευσή τους

Είναι πάντα έτοιμες να υπερασπιστούν την πατρίδα τους οι περίπου 3.500 ιρανές κουνοΐτσι, οι θηλυκοί νίντζα. Φορούν μαντίλες, μαύρες στολές και το μόνο μέρος του σώματός τους που φαίνεται είναι τα μάτια τους.

Σαν μανιτάρια ξεπηδούν οι...
 σχολές πολεμικών τεχνών στην Τεχεράνη αλλά και σε πολλές πόλεις της χώρας όπου καθημερινά εξασκούνται γυναίκες όλων των ηλικιών ειδικά αυτήν την περίοδο που οι τόνοι στις σχέσεις Ιράν – Ισραήλ έχουν ανέβει για τα καλά.

«Σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, οι Ιρανές δηλώνουν έτοιμες να «πέσουν» για την ισλαμική γενέτειρά τους» λέει μία κουνοΐτσι που προπονείται καθημερινά τα τελευταία 13 χρόνια.Εντυπωσιακές είναι οι φωτογραφίες αλλά και το βίντεο και φωτογραφίες με τις μαυροντυμένες ιρανές να εκτελούν στην εντέλεια εντυπωσιακά πετάγματα. Οι ίδιες θεωρούν τους εαυτούς τους αθλητές ενώ δεν είναι λίγοι που τις έχουν χαρακτηρίσει «εν δυνάμει εκτελεστές».Σε ένα ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters για τις Ιρανές που εκπαιδεύονται στις πολεμικές τέχνες, ο συντάκτης χαρακτήριζε τις Ιρανές «νίντζα δολοφόνους». Το εν λόγω δημοσίευμα είχε προκαλέσει την αντίδραση των ιρανικών μέσων ενημέρωσης οι οποίες και μήνυσαν το πρακτορείο κατηγορώντας το και για συκοφαντική δυσφήμιση
Στα εντατικά προγράμματα που παρακολουθούν οι γυναίκες νίντζα περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και ο χειρισμός όπλων όπως σπαθιά, τόξα και σούρικεν.


«Το πιο σημαντικό μάθημα στο νιντζούτσου είναι ο σεβασμός και η ταπεινότητα. Οι γυναίκες εδώ μαθαίνουν πρώτα να σέβονται τον εαυτό τους και μετά την τέχνη που υπηρετούν» εξηγεί η εκπαιδεύτρια Φατιμά Μουάμερ.
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/417961/gunaikes-nidza-etoimes-na-pesoun-gia-tin-patrida-tous-/