Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Καλιφόρνια: Αποζημίωση-μαμούθ σε φοιτητές που ψεκάστηκαν με σπρέι πιπεριού.

Αποζημίωση ενός εκατομμυρίου δολαρίων θα κληθεί να πληρώσει το Πανεπιστήμιο Ντέιβις της Καλιφόρνια σε 21 πρώην και νυν φοιτητές του, οι οποίοι στις 18 Νοεμβρίου του 2011 δέχτηκαν επίθεση με... σπρέι πιπεριού από αστυνομικό του ιδρύματος, κατά τη διάρκεια μιας ειρηνικής κινητοποίησης.

Κάθε φοιτητής που κατέθεσε αγωγή κατά του πανεπιστημίου θα λάβει αποζημίωση 30.000 δολαρίων (24.000 ευρώ), ενώ το πανεπιστήμιο θα χρεωθεί τα νομικά έξοδα της όλης υπόθεσης, που φτάνουν τις 250 χιλιάδες δολάρια (200.000 ευρώ).

Οι αρχές του πανεπιστημίου προέβλεψαν επίσης το ποσό των 100 χιλιάδων δολαρίων (80.000 ευρώ), σε περίπτωση που παρουσιαστούν κι άλλοι φοιτητές που είχαν υποστεί σωματική βλάβη κατά το περιστατικό. Καθένας από αυτούς θα λάβει ποσό έως 20.000 δολάρια (πάνω από 15.000 ευρώ), ανάλογα με το συνολικό αριθμό.

Οι φοιτητές, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που σάρωναν τον περασμένο Νοέμβριο τη χώρα, διαμαρτύρονταν για την αύξηση των διδάκτρων και του κόστους φοίτησης στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.
Κάποιοι σπουδαστές έκαναν καθιστική διαμαρτυρία και η ελληνικής καταγωγής πρύτανης Λίντα Κατέχη κάλεσε την αστυνομία. Ενας αστυνομικός ψέκασε χωρίς να δεχτεί καμία πρόκληση με το σπρέι πιπεριού τους διαμαρτυρόμενους και τα βίντεο από την αυθαίρετη και βίαιη πράξη του έκαναν το γύρο του κόσμου μέσω του Διαδικτύου.

Η 57χρονη πανεπιστημιακός και επικεφαλής του τρίτου μεγαλύτερου από τα δέκα «κάμπους» του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, υποχρεώθηκε κατόπιν να ζητήσει δημόσια δημοσίως συγγνώμη για τις ενέργειες των αστυνομικών, αλλά προκάλεσε την αγανάκτιση πολλών μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και μερίδας της κοινής γνώμης διότι αρνήθηκε πεισματικά να παραιτηθεί.
BHMA