Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Άδεια τα ράφια των φαρμακείων στη Βαλένθια

Ρολά κατεβάζουν πολλά φαρμακεία στη Βαλένθια της Ισπανίας, καθώς η μη καταβολή των οφειλομένων από το δημόσιο ανέρχεται σε 500 εκατομμύρια ευρώ! Οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών δεν έχουν...φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, με αποτέλεσμα το ένα μετά το άλλο τα φαρμακεία να κλείνουν και χιλιάδες ασφαλισμένοι να μένουν χωρίς φαρμακευτική αγωγή.

Κατεβάζουν ρολά τα φαρμακεία στη Βαλένθια, καθώς αδειάζουν τα ράφια από φάρμακα

Ενδεικτική είναι η επιγραφή που ανήρτησε μία φαρμακοποιός στην είσοδο του καταστήματος της, η οποία αναφέρει: «Η κυβέρνηση της Βαλένθια χρωστάει σε αυτό το φαρμακείο για όσα φάρμακα έχετε προμηθευτεί από τον περασμένο Ιανουάριο». Δείχνει στον ανταποκριτή του BBC, Πολ Μέισον, τα άδεια ράφια, εξηγώντας: «Κοιτάξτε, αυτά είναι τα τελευταία αποθέματα ινσουλίνης. Δεν έχουμε χρήματα να αγοράσουμε άλλα…»

Όταν ο βρετανός δημοσιογράφος τη ρωτάει τι θα κάνουν όσοι έχουν ανάγκη και δε βρίσκουν ινσουλίνη, εκείνη με θλιμμένο ύφος του δείχνει δύο δάχτυλα που «περπατάνε»… «Είναι υποχρεωμένοι να ψάξουν γειτονιά προς γειτονιά για να βρουν κάπου αλλού», λέει η φαρμακοποιός.

Η εικόνα είναι ανάλογη με αυτήν στην Αττική, όπου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει αναστείλει τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση, λόγω των συσσωρευμένων οφειλών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/09/blog-post_1065.html