Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Σάντι: Στα 50 δισ. δολάρια ανέρχονται οι ζημιές

Οι πληγείσες περιοχές της βορειοανατολικής ακτής προσπαθούν να επανέλθουν στην καθημερινότητα, αν και για στις Πολιτείας της Νέας Υόρκης και το Νιου Τζέρσεϊ το εγχείρημα δεν είναι καθόλου εύκολο. Τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς, αλλά...η έκταση της καταστροφής είναι τέτοια που θα περάσουν αρκετές ήμερες έως ότου γίνουν οι αναγκαίες επιδιορθώσεις. Μόνον οι Πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ έχουν συνολικό πληθυσμό 35 εκατομμύρια, ενώ περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, ειδικά στις πλημμυρισμένες περιοχές, εκτιμάται ότι θα χρειαστούν αρκετές μέρες. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις παραμένει ο κίνδυνος, κυρίως από ηλεκτρικά καλώδια που έχουν πέσει σε δρόμους και πεζοδρόμια.

Πολικό ψύχος στη Δυτική Βιρτζίνια

Στη Νέα Υόρκη, τα αεροδρόμια επαναλειτουργούν από σήμερα, ενώ αποκαθίστανται σταδιακά και οι υπέργειες συγκοινωνίες, αλλά όχι το μετρό. Η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη καθώς πολλά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από το νερό, ενώ πολλοί σταθμοί του μετρό πλημμύρισαν. Είναι ενδεικτικό ότι η εταιρεία που διαχειρίζεται το μετρό αναφέρθηκε στη μεγαλύτερη καταστροφή στα 108 χρόνια λειτουργίας του. Παράλληλα, άλλες Πολιτείες, όπως η Δυτική Βιρτζίνια, αντιμετωπίζουν ένα ξαφνικό πολικό ψύχος και χιόνια που φθάνουν το ένα μέτρο, αποτέλεσμα της «συνάντησης» του τυφώνα Σάντι με ένα ψυχρό ρεύμα από τον Καναδά.

Και ενώ πολλοί ανεβάζουν το συνολικό κόστος των ζημιών έως και τα 50 δισ. δολάρια, σήμερα ο Μπαράκ Ομπάμα σχεδιάζει να επισκεφθεί την πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ που υπέστη τεράστιες καταστροφές, και της οποίας ο ρεπουμπλικανός κυβερνήτης χθες εξήρε την αποτελεσματικότητα του δημοκρατικού προέδρου σε μια κίνηση που αποκτά ιδιαίτερη σημασία 6 μόλις ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου
 http://www.trelokouneli.gr/2012/10/50_7891.html