Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Σοκ! - «Χωματερές» τοξικών αποβλήτων ακόμη και στoν Πειραιά!

Σοκ! - «Χωματερές» τοξικών αποβλήτων ακόμη και στoν Πειραιά!
Βόμβες για τη δημόσια υγεία χαρακτηρίζει το κλιμάκιο Περιβάλλοντος της Περιφέρειας τα 34 σημεία που έχει εντοπίσει μέσα σε ενάμιση χρόνο, εντός κατοικημένων περιοχών, όπου ασυνείδητοι έχουν αποθέσει όγκους τοξικών βιομηχανικών αποβλήτων.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Real planet, «τοξικά πετρελαιοειδή, σκωρίες αλουμινίου, ακόμη και απόβλητα βυρσοδεψείων» βρέθηκαν παρατημένα ακόμη και δίπλα σε πεζοδρόμια και πολυσύχναστα κτίρια δημοσίων υπηρεσιών στα Καμίνια του Πειραιά, την Ελευσίνα, τα Μέγαρα, τη Φυλή και τον Ασπρόπυργο.
Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι κατά τόπους αυτοδιοικήσεις δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ολοκληρώσουν τη διαδικασία απορρύπανσης και να απομακρύνουν το σύνολο των αποβλήτων, πολλά από τα οποία, σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες και χημικούς, είναι καρκινογόνα και εξαιρετικά καταστροφικά για το περιβάλλον, ενώ «δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ούτε από τη φύση».
Τέλος σημειώνεται πως η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής «έχει παραγγείλει ειδική μελέτη για να διαπιστώσει πόσο έχει επηρεαστεί ο υδροφόρος ορίζοντας από τις δεκάδες τοξικές χωματερές...».