Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Χωρίς τελειωμό το εμπόριο ανηλίκων

Η εμπορία ανήλικων παιδιών ολοένα και μεγαλώνει. Πολλοί αντιμετωπίζουν τις παιδικές ψυχές σαν χαρτονομίσματα..

Δύο γυναίκες πιάστηκαν να εμπλέκονται σε σκάνδαλο με εμπορία παιδιών, μικρής ηλικίας στην καυκάσια ρωσική δημοκρατία της Τσετσενίας....

Έναν μήνα μετά τη σύλληψη άλλων δύο γυναικών στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, ανακοίνωσαν οι ρωσικές διωκτικές αρχές.

Οι ίδιες πηγές δεν προσδιόρισαν την ακριβή ημερομηνία και τις συνθήκες της σύλληψης των δύο γυναικών, αρκούμενες μόνον να προσθέσουν πως εργάζονταν σε νοσοκομεία της γειτονικής δημοκρατίας του Νταγκεστάν.

Η μία εξ αυτών, ονόματι Τζένετ Σαϊντουλάγεβα, εργαζόταν ως προϊσταμένη της παιδιατρικής πτέρυγας στο κεντρικό νοσοκομείο του Χασαβιούρτ και η άλλη, που ονομάζεται Μπατούλι Τσουπαλάγεβα, είναι γιατρός στην 3η μαιευτική κλινική της Μαχατσκάλα, πρωτεύουσας του Νταγκεστάν, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.

Στα τέλη του Οκτώβρη , μία άλλη υπάλληλος του κεντρικού νοσοκομείου της Χασαβιούρτ είχε συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για την ίδια υπόθεση, ενώ την ίδια ημέρα η ρωσική αστυνομία είχε προβεί στη σύλληψη μίας κατοίκου της πρωτεύουσας Γκρόζνι της Τσετσενίας.

Η τελευταία είχε προσπαθήσει να πωλήσει σε γυναίκα αστυνομικό, που εμφανίστηκε σαν δυνητική αγοράστρια, δύο παιδιά: ένα κοριτσάκι ενάμιση έτους, έναντι 400.000 ρουβλίων (9.950 ευρώ), κι ένα αγοράκι έναντι 500.000 ρουβλίων (12.440 ευρώ).Τόσο δηλαδή κοστολογούν μια παιδική καρδούλα.

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, τα δύο παιδιά είχαν μεταφερθεί στο Γκρόζνι από το Νταγκεστάν.

Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών είχε διευκρινίσει από την πλευρά του πως η εργαζόμενη στο νοσοκομείο του Χασαβιούρτ, που συνελήφθη στις 31 Οκτωβρίου, έπειθε τους γονείς των παιδιών πως αυτά έπασχαν από ανίατες ασθένειες, έτσι ώστε να τα εγκαταλείπουν, ενώ η συνεργός της στο Γκρόζνι, μία Τσετσένα συνταξιούχος, αναζητούσε «πελάτες» και οργάνωνε τις κερδοφόρες «πωλήσεις». http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/11/blog-post_8097.html