Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

ΠΑΤΡΑ: ΜΥΡΙΖΕΙ...ΜΠΑΡΟΥΤΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ - ΣΤΑ "ΟΠΛΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Παράσταση διαμαρτυρίας εναντίον των απολύσεων στα ΑΕΙ αλλά και το σχέδιο κατάργησης Σχολών όπως η Φιλολογία, η Γεωλογία και το Τμήμα Διοίκησης- Οικονομίας του Πανεπιστήμίου Πατρών αναμένεται έξω απο το Πόρτο Ρίο σήμερα το απόγευμα μετά τις 4 οπότε και ξεκινούν οι εργασίες της Συνόδου των Πρυτάνεων, στις οποίες θα παραβρεθεί κατά την δεύτερη μέρα και ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος. Ο Υπουργός Παιδείας θα μιλήσει στις 8 το βράδυ του Σαββάτου και μαζί του θα είναι και ο Πατρινός Υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος  Παπαθεοδώρου....


Δύο από τα βασικά ζητήματα που θα τεθούν επί τάπητος είναι τα οικονομικά των Πανεπιστημίων μετά τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης και του κουρέματος των καταθέσεων, μέσω του κουρέματος των ομολόγων, αλλά και το σχέδιο Αθηνά, που αποτελεί τον "Καλλικράτη" της Παιδείας.

Σε ότι αφορά στα θέματα που θα συζητηθούν, όπως αυτά καθορίσθηκαν από τον οικοδεσπότη Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πάτρας καθηγητή Γιώργο Παναγιωτάκη, είναι τα εξής:

Οι προτάσεις των Πανεπιστημίων για το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»

Ο τελευταίος νόμος που αναγνωρίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των «Κολλεγίων»

Η διαθεσιμότητα (απολύσεις) των υπαλλήλων ΙΔΑΧ

Προϋπολογισμοί και χρήση ταμειακών υπολοίπων

«Κούρεμα» των ομολόγων των ΠανεπιστημίωνΜεταφορά Φοιτητικών Εστιών στα ΑΕΙ

Νέο μοντέλο διοίκησης των Πανεπιστημίων

Ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες

Στάση του προέδρου της ΠΟΣΔΕΠ έναντι της Συνόδου.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν οι φοιτητές Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας, σήμερα το απόγευμα έξω από το ξενοδοχείο «Πόρτο Ρίο». Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για την μετακίνηση του Τμήματός τους στην Καλαμάτα και ετοιμάζουν μπαράζ ενεργειών, ώστε να την αποτρέψουν.

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Φιλολογίας αναφέρονται τα εξής:

«Στα πλαίσια της υφιστάμενης κοινωνικής συγκυρίας και της γενικότερης πολιτικής της λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση, έχει διαρρεύσει η φήμη συγχώνευσης και μετακίνησης του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών στο αντίστοιχο Τμήμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Καλαμάτα.

Οι φοιτητές του Τμήματος Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πατρών (ΤΦΠΠ) καλούμε σε συμπόρευση το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας και της κοινωνίας ευρύτερα, έχοντας δίπλα μας το Σύλλογο των Καθηγητών του Τμήματός μας και των μελών ΔΕΠ καθώς και τα υπόλοιπα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών που έρχονται αντιμέτωπα με το ενδεχόμενο της μετακίνησης.

Οι λόγοι για τους οποίους αντιδρούμε στην κίνηση αυτή είναι οι εξής:

1. Ακαδημαϊκοί λόγοι

Υπονόμευση των ερευνητικών προγραμμάτων του ΤΦΠΠ και κατακερματισμός των ενιαίων πτυχίων και των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Κατάργηση της έννοιας της διεπιστημονικότητας.

2. Οικονομικοί λόγοι

Η μετακίνηση του Τμήματος θα πλήξει τους φοιτητές και τις ήδη οικονομικά αποδυναμωμένες οικογένειες τους, καταργώντας ακόμα και τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών τους.

Γενικότερα, δεν πληρείται κανένα ακαδημαϊκό είτε κοινωνικό κριτήριο και είναι προφανές ότι η όλη κίνηση αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων.

Η αντίθεσή μας αυτή εκδηλώνεται με τις εξής κινητοποιήσεις:

•Στις 30 Νοεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, στις 17:00, καλούμε σε ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας στο ξενοδοχείο «Porto Rio», όπου θα πραγματοποιείται η Σύνοδος των Πρυτάνεων και θα τεθεί το ζήτημα αυτό.

•Ενημέρωση της κοινότητας της  Πάτρας με τη διανομή του κειμένου από τους φοιτητές.

•Δημοσίευση του κειμένου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

•Κοινοποίηση του κειμένου στη Σύγκλητο και τα  υπόλοιπα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών.

•Διεξαγωγή νέας συνέλευσης του Τμήματος την προσεχή εβδομάδα.

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Η ΕΛ.ΑΣ.

Στο μεταξύ σε επιφυλακή για το εδεχόμενο επεισοδίων βρίσκεται η τοπική ΕΛ.ΑΣ. που έχει εφαρμόσει σχέδιο για την πρόληψη της έντασης και των παρατράγουδων, καθώς απειλείται έφοδος φοιτητών και μελών ΔΕΠ, στο χώρο της Συνόδου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.


 http://prezatv.blogspot.gr/2012/11/blog-post_5300.html