Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ- ΕΚΤΟΣ ΕΣΥ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ

Στο ΕΣΥ, το σύστημα που ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί όλον τον κόσμο που χρήζει ιατρικής και νοσηλευτικής βοήθειας ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, πλέον δεν έχουν πρόσβαση εκείνοι που έχασαν τη δουλειά τους και κατ' επέκταση την ασφαλιστική τους κάλυψη.
Στην Ελλάδα της κρίσης και της ύφεσης, είναι ολοένα και περισσότεροι εκείνοι που χάνουν τη δουλειά τους και το δικαίωμα σε υγειονομική περίθαλψη....


 Γενικά, η ασφαλιστική κάλυψη χάνεται για έναν εργαζόμενο περίπου 2 έτη μετά την απόλυσή του.

Διαβάστε αναλυτικότερα στοιχεία για το χρόνο ασφαλιστικής κάλυψης μετά την απόλυση
http://www.oaed.gr/el/2012-02-07-18-31-19/2012-05-23-06-45-22/29-55
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής, περισσότεροι από 15.000 ασθενείς έχουν καταφύγει ως σήμερα στα κοινωνικά ιατρεία ζητώντας βοήθεια. Μεταξύ τους, άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως μορφές καρκίνου.

Εκείνοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη μπορούν να ζητήσουν βοήθεια στο Κοινωνικό ιατρείο που λειτουργεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής (Σεβαστουπόλεως 113, 3ος όροφος), το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (πρώην αμερικανική βάση Ελληνικού, είσοδος από λεωφ.Βουλιαγμένης) και τα πολυιατρεία των Γιατρών του Κόσμου.


 http://prezatv.blogspot.gr/2012/11/blog-post_25.html