Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Οι φήμες τον οδήγησαν στην παραίτηση

Επίσημα παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του ο δήμαρχος της πόλης Μάριμπορ στη Σλοβενία, Φρανκ Κάνγκλερ, κίνηση την οποία είχε προαναγγείλει από τις 6 Δεκεμβρίου, μετά από μαζικές διαδηλώσεις που έγιναν εξαιτίας φημών που τον θέλουν να εμπλέκεται σε υποθέσεις διαφθοράς.
Ο κ. Κάνγκλερ ανακοίνωσε, σήμερα, την παραίτησή του εξηγώντας ότι έχει ήδη ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο σχετικά.

Τη θέση του θα αναλάβει προσωρινά, έως την εκλογή νέου δημάρχου, ο αντιδήμαρχος Μίλαν Μικλ και η ακριβής ημερομηνία των εκλογών, που αναμένεται να διεξαχθούν γύρω στα μέσα Μαρτίου, θα οριστεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.
Χιλιάδες πολίτες είχαν κατέβει στους δρόμους του Μάριμπορ, αρκετές φορές μέσα στο Νοέμβριο και το Δεκέμβριο, ζητώντας την παραίτηση του δημάρχου εξαιτίας της φερόμενης εμπλοκής του σε υποθέσεις διαφθοράς.
 Ο παραιτηθείς δήμαρχος δήλωσε, σήμερα, ότι πολλά έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας του και υποστήριξε πως εξακολουθεί να έχει μεγάλη στήριξη εντός της πόλης.
Χαρακτήρισε "καλά σχεδιασμένες και συντονισμένες" τις διαδηλώσεις και "έδειξε" ως υπαίτιους "την κεντροαριστερή πολιτική σκηνή της Λιουμπλιάνας".
 Τέλος, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραμείνει ενεργός στην πολιτική, αλλά δεν θέλησε να προβεί σε λεπτομέρειες.

 http://www.enikos.gr/international/108452,Oi_fhmes_ton_odhghsan_sthn_paraithsh.html