Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Ηλίθιος, ή ανίκανος; Τίποτα από τα δύο! Με λίγα λόγια βάλανε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα...

Πρόκειται πολύ απλά για πολιτική απόφαση και ένα καλά οργανωμένο σχέδιο, να φορολογηθούν βάναυσα οι Έλληνες πολίτες, ώστε να συνεχίσουν να μην πληρώνουν φόρους οι επιχειρηματίες φίλοι και χρηματοδότες τους.
Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.
Ο κ Μαυραγάνης πριν τοποθετηθεί υπεύθυνος στο νευραλγικό τομέα των εσόδων του Ελληνικού κράτους, ήταν Γενικός Διευθυντής Φορολογικού Τμήματος της εταιρίας KPMG, και είχε ως πελάτες εταιρίες που χρωστούν εκατομμύρια σε φόρους και ΦΠΑ στο...
δημόσιο!
Πελάτες της KPMG είναι καναλάρχες, εταιρίες εισηγμένες στο Χ.Α, και γενικότερα όλη η…αφρόκρεμα της Ελληνικής επιχειρηματικότητας..
Ουσιαστικά η KPMG δίνει συμβουλές σε επιχειρήσεις για το πώς να αποφύγουν τους φόρους.
Για παράδειγμα, η θυγατρική της KPMG στις ΗΠΑ παραδέχτηκε το 2005 ότι βοήθησε πλούσιους πολίτες να αποφύγουν φορολόγηση δισεκατομμυρίων δολαρίων σε έσοδα και κεφαλαιακά κέρδη, πουλώντας τους ”κόλπα” φορολογικών απαλλαγών στην περίοδο μεταξύ 1996 και 2002, ενώ ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης είχε περιγράψει την υπόθεση ως ”μαζική απάτη”.
Με λίγα λόγια βάλανε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα, δηλαδή τον Μαυραγάνη να φέρει έσοδα από τους μέχρι πρότινος πελάτες του!!!
Η KPMG λειτουργεί και ως “πλυντήριο” όπως πχ με την Siemens, ενώ χαρακτηριστική είναι η κομπίνα που προσπάθησαν να κάνουν με την Proton Bank:
Η εταιρία του κ υφυπουργού, προσπάθησε να ξεπλύνει τις απάτες του κ Λαυρεντιάδη δλδ τα “δάνεια” που έδινε στον εαυτό του.
Η Τράπεζα της Ελλάδος, έχοντας υποψίες ότι η Proton δανειοδοτούσε με τεράστια ποσά εταιρίες οι οποίες ήταν στενά συνδεδεμένες με τα συμφέροντα του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, αποφάσισε να αναθέσει την έρευνα της συγκεκριμένης υπόθεσης στην ελεγκτική εταιρία KPMG.
H KPMG κατέθεσε τέσσερα πορίσματα τα οποία ήταν όλα αρνητικά, και δήλωναν ότι δεν προέκυψε «στενή σύνδεση» των εταιριών αυτών με τον Λαυρεντιάδη.
Στην πραγματικότητα, όπως διαπίστωσε αργότερα η ανακριτική έρευνα, και οι τέσσερις ήταν του κ.Λαυρεντιάδη.
Ο Λαυρεντιάδης τελικά οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό, ενώ οι της KPMG σφυρίζουν αδιάφορα σαν να μην τρέχει τίποτα.
Κάπως έτσι φτάσαμε σήμερα τα περισσότερα Ελληνικά νοικοκυριά να προσπαθούν να ζεσταθούν με τζάκια και με σόμπες, οι πόλεις να είναι πνιγμένες στην αιθαλομίχλη, και τα κανάλια να θριαμβολογούν για το πώς η τρικομματική κυβέρνηση θα καταπολεμήσει την …φοροδιαφυγή!
Για γέλια και για κλάματα…
http://www.euro2day.gr/specials/topics/135/articles/746497/Article.aspx
SXY