Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Σε ό,τι αφορά τον ΟΠΑΠ έχουν ήδη υποβάλει εκδήλωση ενδιαφέροντος ισχυροί ξένοι και Ελληνες επιχειρηματίες, που δεν αποκλείεται να συνασπιστούν προκειμένου να ισχυροποιήσουν την πρότασή τους. Σύμφωνα με τον κατάλογο που έχει ανακοινώσει το ΤΑΙΠΕΔ, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει:
* Ο όμιλος INTRALOT συμφερόντων Σωκράτη Κόκκαλη και Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου ως η μόνη ελληνικών συμφερόντων εταιρεία που δήλωσε αυτόνομη παρουσία.
* Η εταιρεία......


 ΕΜΜΑ DELTA LtD, μία σύμπραξη του παλαιότερου μετόχου στο PPF και μέλους του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς Jiri Smeij με τον υιό του γνωστού επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, Γιώργο Μελισσανίδη. Η στενή σχέση του κ. Μελισσανίδη με το Μαξίμου αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά έχει οδηγήσει στο να αναφέρεται το όνομά του όσο κανενός άλλου στα δημοσιεύματα για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ.

* Η κοινοπραξία της Hel-vason (συμφερόντων Κοπελούζου) με τους Γερμανούς της Gauselman και τους Βρετανούς και τους Ισραηλινούς της Playtech.

* Οι Κινέζοι της Fosun International, μέσω της θυγατρικής Primrose Treasure Limited, που κατέχουν το 10% του ομίλου Folie Folie του Ελληνα επιχειρηματία Κουτσολιούτσου.

* Η βρετανική BC Partners.

* Η αμερικανική ThirdPoint LLC.

* Η καναδική Triple Five World Group Properties

* Η αμερικανική TBG Capital.

Σημειώνεται ότι η σύνθεση των παραπάνω σχημάτων μπορεί να αλλάξει. Εκείνο που δεν μπορεί να αλλάξει είναι ο επικεφαλής κάθε σχήματος (θεωρείται αυτός που έχει τουλάχιστον το 34% σε μία κοινοπραξία). http://prezatv.blogspot.gr/2013/01/blog-post_9330.html