Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Τσαρλς Φατσίνο: Ο καλλιτέχνης που είδε τον κόσμο με διαφορετικά μάτια [εικόνες]


Τσαρλς Φατσίνο: Ο καλλιτέχνης που άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο [εικόν
Το 3D έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και είναι ορατό σε πολλές εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας, από τον κινηματογράφο, μέχρι τους εκτυπωτές, ωστόσο τα ινία στον τομέα της τρισδιάστατης τέχνης κατέχει ο.....

 καινοτόμος καλλιτέχνης Τσαρλς Φατσινο, ο οποίος κάνει το κοινό του να δει τον κόσμο «με άλλα μάτια»
Γεννημένος το 1955, ο Ιταλοαμερικανός καλλιτέχνης, θεωρείται πλέον «ιστορικό» πρόσωπο της pop art κουλτούρας, αφού είναι ο εισηγητής της 3D τεχνικής και οι δημιουργίες του εκτίθενται σε μεγάλες γκαλερί σε όλο τον κόσμο.
Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την τέχνη στα 12 του και γρήγορα αναδείχθηκε το ταλέντο του αφού ένα χρόνο αργότερα παρουσίαζε ήδη την πρώτη του ατομική έκθεση. Μετά το σχολείο πήγε στο School of Visual Arts του Μανχάταν όπου αποφοίτησε σε ηλικία 23 ετών, έχοντας ήδη τη φήμη ενός καταξιωμένου καλλιτέχνη.
Μόλις το 1980, ο Φατσινο παρακολούθησε για πρώτη φορά στην Καλιφόρνια ένα μάθημα κατασκευής έργων τέχνης από χαρτί. Εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ που ξεκίνησε να πειραματίζεται με την τεχνική και το αποτέλεσμα είναι τα μοναδικά έργα τέχνης που τον έκαναν διάσημο.
Τα δημιουργήματά του είναι κυρίως απεικονίσεις της Νέας Υόρκης, παίζοντας με την ονομασία της ως «Big Apple», ενώ έχει ασχοληθεί και με άλλες πόλεις, όπως η Καλιφόρνια, το Λας Βέγκας, ακόμα και το Βατικανό, πάντα με παιχνιδιάρικη καρτουνίστικη διάθεση, βάζοντας ένα διαφορετικό χρώμα στο γκρίζο της πόλης.
Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν ένα αφιέρωμα στα εντυπωσιακά έργα του.


http://www.iefimerida.gr/news/87622/%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%BB%CF%82-%CF%86%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AF%CE%BD%CE%BF-%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%AD%CF%87%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BE%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%BB%CE%AD%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82