Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!-ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ

Του Α. ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση σε σχέση με τους άλλους πολίτες εξακολουθούν να απολαμβάνουν οι 300 της Βουλής.
Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας με έγγραφό του στη Βουλή σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, αναφέρει ότι «κατά την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος από την αρμόδια ΔΟΥ αφαιρείται από το καθαρό ποσό από μισθωτές υπηρεσίες το 25% του ακαθάριστου ποσού της βουλευτικής αποζημίωσης ως τεκμαρτό ποσό για την κάλυψη των δαπανών μίσθωσης των πολιτικών γραφείων και λοιπών δαπανών άσκησης του λειτουργήματός τους».
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι......


 βουλευτής με 8.260 ευρώ μηνιαίως μικτή βουλευτική αποζημίωση, μετά τις ασφαλιστικές, πάγιες και λοιπές κρατήσεις, λαμβάνει μηνιαίες καθαρές αποδοχές ίσες με 5.480 ευρώ.

Εξοδα γραφείων

Δεν φορολογείται όμως επί του ποσού αυτού αλλά για περίπου 3.050 ευρώ, καθώς αφαιρείται ένα 25% που αντιστοιχεί στα ποσά των 935 ευρώ που έλαβε για το επίδομα οργάνωσης γραφείου, στα 1.136 ευρώ για τα ταχυδρομικά τέλη και στα 364 ευρώ για έξοδα κίνησης.

Η επιχειρούμενη αλχημεία καθίσταται περισσότερο ευδιάκριτη στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών όπου καταγράφονται τα συνολικά ποσά της βουλευτικής τους αποζημίωσης.

Στο έγγραφό του ο κ. Στουρνάρας προειδοποιεί πάντως ότι το ποσοστό της βουλευτικής αποζημίωσης που είναι αφορολόγητο μπορεί να αναπροσαρμοστεί με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

Υπενθυμίζει εξάλλου ότι με τις διατάξεις του νόμου 3842/2010 από 1.1.2010 καταργήθηκε ο ειδικός τρόπος φορολόγησης που είχε καθιερωθεί με το Ζ' ψήφισμα του 1975 και ίσχυε για τους βουλευτές - δικαστές. Δηλαδή, το ποσό που απομένει μετά την αφαίρεση από τη βουλευτική αποζημίωση στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το οικογενειακό επίδομα οικογενειακών βαρών, το ποσό των κρατήσεων που βαραίνουν αυτό το εισόδημα, όπως και της κράτησης για ασφαλιστικές εισφορές για τον κλάδο σύνταξης, φορολογείται ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες. http://prezatv.blogspot.gr/2013/01/blog-post_1927.html