Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Χειμωνιάτικο τοπίο στη Βόρεια Ελλάδα


Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα, με βροχές, χιονοπτώσεις, αλλά και χαμηλές θερμοκρασίες.

Χιόνια πέφτουν σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο τής Ανατολικής Μακεδονίας και κυρίως της Θράκης. Στα «λευκά» ντύθηκε η Ορεστιάδα, ενώ νιφάδες χιονιού πέφτουν στην Ξάνθη και στον βόρειο Έβρο.

Στον ορεινό όγκο της Ξάνθης, λόγω της χιονόπτωσης, έκλεισε προληπτικά το πρωί, για λίγη ώρα, ο δρόμος προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στο τμήμα Θερμών - Αγίου Κωνσταντίνου, προκειμένου τα συνεργεία της Περιφέρειας να κάνουν ρίψεις αλατιού.

Την ίδια ώρα, συννεφιασμένος είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη όπου το πρωί ο υδράργυρος «έδειξε» 5 βαθμούς Κελσίου.

Στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας εκδηλώνονται ασθενείς χιονοπτώσεις, ενώ το κρύο είναι τσουχτερό. Από νωρίς το θερμόμετρο έπεσε στους -3 βαθμούς στην Φλώρινα, ενώ στους 0 βαθμούς ήταν η θερμοκρασία στην Κοζάνη και την Καστοριά. http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=187981&catid=6