Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Χειροπέδες στην υποψήφια βουλευτή της ΝΔ για τους εικονικούς γάμους


Χειροπέδες στην υποψήφια βουλευτή της ΝΔ για τους εικονικούς γάμους
Στις φυλακές οδηγήθηκε μετά την απολογία της η μεταφράστρια-μεσίτρια και υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Μάρθα Τσαρτσίδου που κατηγορείται ότι ήταν μεταξύ των τριω εγκεφάλων του κυκλώματος που έστηνε......
 εικονικούς γάμους με αλλοδαπούς έναντι αδράς αμοιβής.
Η Μάρθα Ταρτσίδου, η οποία αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες, κατά την απολογία της στην ανακρίτρια ισχυρίστηκε ότι λόγω των γνωριμιών της μεσολάβησε σε κάποιους δήμους και στην περιφέρεια για κάποιες υποθέσεις απόκτησης ιθαγένειας, οι οποίες, όπως υποστήριξε, ήταν νόμιμες. Επιπλέον ισχυρίστηκε ότι αυτό το έκανε για ανθρωπιστικούς λόγους.
Οι ισχυρισμοί της δεν έπεισαν τον εισαγγελέα και τον ανακριτή που ομόφωνα την έκριναν προσωρινά κρατούμενη και οδηγήθηκε στις φυλακές.
Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι ανάμεσα σε αυτούς που το κύκλωμα βοήθησε και τέλεσαν «λευκούς» γάμους ήταν και δύο στελέχη της γεωργιανής μαφίας που η δράση της εκτείνεται σε χώρς της πρώην Σοβιετικής Ενωσης ενώ εδώ και λίγα χρόνια έχει βάλει πόδι στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Οι δύο γεωργιανοί μαφιόζοι, όπως προκύπτει από τη βιογραφία, βιάζονταν ιδιαίτερα και πίεζαν τα μέλη του κυκλώματος να γίνουν γρήγορα οι εικονικοί γάμοι τους και να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια και κυρίως ελληνικά διαβατήρια ώστε να δρουν ανενόχλητοι.
Προφυλακίστηκε και η φερόμενη ως εγκέφαλος της σπείρας 40χρονη Γεωργιανή, αποκαλούμενη και «Μαντόνα», όπως και ο άνδρας της και ο αδελφός της


http://www.iefimerida.gr/news/87946/%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AD%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CE%B1-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%B4-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%B3%CE%AC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%82