Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑ ΔΥΟ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ FITCH…ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ........... ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Κύπρου κατά δύο βαθμίδες από «BB-» σε «B» με αρνητικές προοπτικές επικαλούμενη την μεγαλύτερη από όσο προέβλεπε ο οίκος στήριξη που θα χρειαστούν οι τράπεζες της χώρας.
Η Fitch επισημαίνει ότι η αβεβαιότητα για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τριών μεγάλων τραπεζών παραμένει και εκτιμά ότι μπορεί να φτάσουν ως και τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.......


Σε αυτήν την περίπτωση το ύψος του προγράμματος στήριξης μπορεί να φτάσει τα 17 δισ. ευρώ, τα οποία με τη σειρά τους θα εκτινάξουν το χρέος στο 140% για το 2013. Αυτή η εκτίμηση, κατά τον οίκο, είναι σημαντικά μεγαλύτερη από την προηγούμενη που είχε κάνει για χρέος στο 120%.

Πάντως, παραδέχεται ο οίκος, οι απώλειες και οι κεφαλαιακές ανάγκες των κυπριακών τραπεζών υπόκεινται σε διάφορες παραδοχές που θα αλλάξουν όσο εξελίσσεται η κατάσταση. 

http://prezatv.blogspot.gr/2013/01/fitch.html