Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Αυτά είναι τα Ταμεία που κόβουν τις επικουρικές


Αυτά είναι τα Ταμεία που κόβουν τις επικουρικές
Αντιμέτωποι με νέες περικοπές θα βρεθούν χιλιάδες συνταξιούχοι μετά την απόφαση του υπουργείου Εργασίας να εντάξει στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και όσα Ταμεία είχαν προσωρινά εξαιρεθεί. Έτσι, εκτός ΕΤΕΑ μένουν.... 4 Ταμεία που συνολικά ασφαλίζουν 74.600 εργαζόμενους και 17.000 συνταξιούχους.
Όπως γράφει και το star.gr πρόκειται για το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΑΑΠΑΕ), το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων (ΤΕΑΥΕΤ), το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εταιρειών (ΤΕΑΥΦΕ) και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Εταιρειών Πετρελαιοειδών (ΤΕΑΠΕΠ).
Αυτά μπορεί να γλιτώνουν την κρατική παρέμβαση όχι όμως και το ψαλίδι, αφού τα τρία από τέσσερα θα πρέπει με κάποιο μαγικό τρόπο να εξαφανίσουν τα ελλείμματά τους και έτσι θα περικόψουν τις συντάξεις που καταβάλλουν από 10% έως 35%.
Οι συντάξεις που θα καταβάλλει το ΕΤΕΑ θα υπολογίζονται σε ανταποδοτική βάση, σύμφωνα με τις ατομικές εισφορές για τους ασφαλισμένους από 1/1/2001 και εφεξής. Το ίδιο σύστημα ισχύει και για τους ασφαλισμένους μέχρι 31/12/2000, αλλά, για το χρόνο ασφάλισης (και το τμήμα της σύνταξής τους) από 1/1/2015 και μετά.
Ποια Ταμεία εντάσσονται πλήρως στο ΕΤΕΑ
Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ).
Οι Τομείς του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ).
Το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και οι τομείς αυτού ΤΕΑΠΟΚΑ και ΤΑΔΚΥ.
Οι τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ).
Ο Κλάδος Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ για την επικουρική ασφάλιση
Το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Ναυτικών και τουριστικών Πρακτορείων (ΤΕΑΥΝΠΤ).
Το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Χημικών (ΤΕΑΧ).
Το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) ως προς την επικουρική ασφάλιση.
http://www.iefimerida.gr/news/92749/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AC-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%8C%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82