Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Οι γυναίκες, καλύτερα “αφεντικά” από τους άντρεςΗ εποχή των φαλλοκρατικών συστημάτων έχει πια περάσει ανεπιστρεπτί. Οι γυναίκες έχουν πλέον ίσα δικαιώματα στην εργασία με το ισχυρό φύλο. Το συγκεκριμένο γεγονός αποδεικνύεται έμπρακτα, βλέποντας γυναίκες να έχουν ηγετικές θέσεις σε εταιρείες και να....


 είναι διευθυντικά στελέχη σε επιχειρήσεις. Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη μελέτη, αποδείχθηκε πως οι γυναίκες είναι καλύτερες ως ανώτερα στελέχη σε εργασιακούς χώρους.

Η μελέτη διεξήχθη για το Διεθνές Περιοδικό Διακυβέρνησης και Δεοντολογίας Επιχειρήσεων (International Journal of Business Governance and Ethics). Την διεξήγαγαν οι καθηγητές Κρις Μπαρτ του McMaster University του Καναδά και Γκρέγκορι ΜακΚουίν από το A.T.Still University της Αριζόνα (ΗΠΑ). Οι υπεύθυνοι, εξέτασαν συνολικά τις μεθόδους 600 μελών διοικητικών συμβουλίων.

Συνολικά σύμφωνα με τη μελέτη, οι γυναίκες είναι θεωρούνται ικανότερες καθώς αντιμετωπίζουν τα επαγγελματικά ζητήματα δικαιότερα και έχουν περισσότερες ηθικούς ενδοιασμούς. Για παράδειγμα, οι εταιρείες, που έχουν γυναίκες σε ηγετικές θέσεις, είναι συχνό να λαμβάνουν αποφάσεις προς όφελος όλων. Από τα στελέχη μέχρι και τους επενδυτές. Υπάρχει δηλαδή θετικός αντίκτυπος όχι μόνο στην ισότητα μεταξύ των μελών, αλλά και στην επαγγελματική εξέλιξη τους. Οι γυναίκες διευθύντριες φαίνεται πως σκέφτονται κυρίως τις επιπτώσεις των αποφάσεών τους. Για να το επιτύχουν αυτό, συνήθως συνεργάζονται με άλλα στελέχη για τη λήψη αποφάσεων που ενδυναμώνει την αίσθηση ομαδικότητας. Σύμφωνα με την έρευνα αυτό είναι κάτι που τις χαρακτηρίζει ως πιο επιτυχημένες για την εταιρεία συνολικά.

Στατιστικά από τους 600 συμμετέχοντες, το 75% ήταν άντρες και ανακαλύφθηκε πως για αυτούς είναι ευκολότερο να λαμβάνουν αποφάσεις βάσει κανόνων, συμφωνιών και γενικά παραδοσιακών μεθόδων. Αντίθετα, οι γυναίκες έχουν την τάση να δοκιμάζουν καινοτόμες μεθόδους.

 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/03/blog-post_1983.html