Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Εντυπωσιακή ηλιακή καταιγίδα «συνέλαβε» παρατηρητήριο της NASA [εικόνα]


Εντυπωσιακή ηλιακή καταιγίδα «συνέλαβε» παρατηρητήριο της NASA [εικόνα]
Μοναδική ηλιακή έκρηξη είχε πρόσφατα την ευκαιρία να φωτογραφίσει διαστημικό σκάφος της NASA που παρακολουθεί συνεχώς το φωτεινό άστρο καθώς βρίσκεται σε τροχιά γύρω του.
Η εντυπωσιακή εικόνα, η οποία χαρακτηρίστηκε από τη NASA ως... «εικόνα της ημέρας» για τις 28 Μαρτίου, δείχνει να προεξέχει από τον Ήλιο ένας λεπτός συνδυασμός των σούπερ-καυτό πλάσμα και μαγνητικά πεδία, ωστόσο αμέσως μετά έσκασε στέλνοντας τόνους υλικού στο διάστημα.
Οι επιστήμονες της NASA ονόμασαν την συγκεκριμένη ηλιακη καταιγίδα μία «Χαριτωμένη έκρηξη» η οποία συνέβη στις 16 Μαρτίου και συνελήφθη από το Παρατηρητήριο Solar Dynamics του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, το οποίο καταγράφει την επιφάνεια του ήλιου σε υψηλή ευκρίνεια.
«Μια ηλιακή προεξοχή άρχισε να δημιουργείται και τελικά έσκασε με ένα χαριτωμένο κύμα σε λίγο λιγότερο από τέσσερις ώρες» δήλωσαν ερευνητές της NASA μιλώντας για την εικόνα. «Η εικόνα συνελήφθη σε ακραίο υπεριώδες φως. Ένα μεγάλο σύννεφο των σωματιδίων φαίνεται να αιωρείται πάνω από την επιφάνεια του Ήλιου πριν ξεθωριάσει.»
Δείτε την εντυπωσιακή φωτογραφία της NASAhttp://www.iefimerida.gr/news/97341/%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B9%CE%B3%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%C2%AB%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%B5%C2%BB-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-nasa-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1