Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

100 εκατ. δολάρια στο Βόσπορο θα επενδύσει ο Εμίρης του Κατάρ


Ο εμίρης του Κατάρ Σεΐχης Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Θανί, επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια στο Βόσπορο. Σύμφωνα με πληροφορίες υπεύθυνοι του προξενείου του Κατάρ στην Κωνσταντινούπολη επισκέφθηκαν το....  γιαλί( σ.σ. έτσι ονομάζονται όσα παλιά σπίτια βρίσκονται πάνω στο γιαλό) του «Σεχζαντέ Μπουρχανετίν Εφέντι» που βρίσκεται στο Νιχώρι στο Βόσπορο. Ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου σπιτιού είναι ο επιχειρηματίας Μουφίτ Έρμπλγιν και έχει ορίσει ως τιμή πώλησης τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Οι υπεύθυνοι του προξενείου του Κατάρ εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους και σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hürriyet τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει η πώληση του σπιτιού. Ήδη επισκέπτονται αυτές τις ημέρες το χώρο και ερευνούν όλα τα σημεία.

Το συγκεκριμένο ξύλινο σπίτι έχει κατασκευαστεί το 1880 και ο πρώτος ιδιοκτήτης του ήταν Αρμένιος, έχει ανακαινιστεί το 1985 και διαθέτει 64 δωμάτια. Διαθέτει σκάλα μήκους 60 μέτρων στο Βόσπορο.

Η οικογένεια Έρμπιλγκιν το 2010 είχε δεχθεί πρόταση 85 εκατομμυρίων δολαρίων και είχε αρνηθεί να πουλήσει το σπίτι.

Ο εμίρης του Κατάρ με την οικονομική του προσφορά ενδέχεται να ικανοποιήσει τους πωλητές.
 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/04/100_28.html