Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΟ 2014 Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Η ισπανική κυβέρνηση απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε επιπλέον αύξηση των συντελεστών της φορολογίας εισοδήματος και του ΦΠΑ, ανακοίνωσε όμως την διατήρηση έως το 2015 της έκτακτης αύξησης του πρώτου και ενημέρωσε για την επιβολή και νέων φόρων στους τομείς του περιβάλλοντος και των τραπεζών.
Παράλληλα προβλέπει ότι η οικονομία της πρόκειται να συρρικνωθεί κατά...


 1,3% φέτος πριν από την επάνοδό της σε οριακή ανάπτυξη 0,5% το 2014, ενώ αναμένει επίσης η ανεργία να αρχίσει να υποχωρεί τον επόμενο χρόνο στο 26,7% και κατόπιν στο 25% το 2015.

Ακόμη το έλλειμμά της θα μειωθεί στο 6,3% του ΑΕΠ το 2013 και δεν αναμένεται να πέσει κάτω από το 3% πριν από το 2016, δύο χρόνια αργότερα από τις αρχικές προβλέψεις.

Τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά αλλά θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα παρατήρησε ο υπουργός Οικονομικών Λουίς Ντε Γκίντος. Μια μακροοικονομική κατάσταση καλύτερη από το τέλος του 2011 ή τις αρχές του 2012 βλέπει η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία, επισημαίνοντας πάντως ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη.

Πάντως κάποιοι αναλυτές δεν έδειξαν ενθουσιασμένοι: «η Ισπανία πρακτικά έχει εγκαταλείψει τη μάχη της λιτότητας» αναφέρει ένας στο Associated Press μιλώντας για ομολογία αποτυχίας εκ μέρους του Ραχόι.

Πάντως, το ΔΝΤ, διά της Κριστίν Λαγκάρντ, ανακοίνωσε πως εγκρίνει τους νέους δημοσιονομικούς στόχους που ανακοίνωσε η ισπανική κυβέρνηση και οι οποίοι αποβλέπουν στη μερική χαλάρωση των μέτρων λιτότητας που έχει επιβάλλει η Μαδρίτη.

Δεν αυξάνονται οι φόροι

«Δεν πρόκειται να αυξήσουμε τους σημαντικότερους φόρους: τον φόρο εισοδήματος και τον ΦΠΑ», διευκρίνισε η αντιπρόεδρος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του οικονομικού πλαισίου έως το 2016.

Λίγο μετά την άνοδό του στην κυβέρνηση στα τέλη του 2011, ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι είχε δρομολογήσει το πρωτοφανές για την ιστορία της χώρας πρόγραμμα λιτότητας, που περιελάμβανε κυρίως μία έκτακτη αύξηση του φόρου εισοδήματος, τον οποίο είχε υποσχεθεί πως θα μειώσει το 2014.

Η κυβέρνηση σήμερα απέκλεισε ταυτόχρονα την αύξηση του ΦΠΑ, ο οποίος από 1ης Σεπτεμβρίου είχε εκτιναχθεί από το 18 στο 21% στην ανώτερη τιμή του και από το 8 στο 10% στην κατώτερη.

Αντίθετα, η έκτακτη αύξηση του φόρου εισοδήματος, που αρχικά προβλεπόταν μόνον για τα έτη 2012 και 2013, θα διατηρηθεί και για το 2014, παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Κριστόβαλ Μοντόρο.

«Όσον αφορά τη φορολογία επί του εισοδήματος, θα καταργήσουμε την αύξηση το 2015, διότι για πριν δεν είναι εφικτό. Κατά συνέπεια αναβάλλουμε αυτή τη δέσμευση για το 2015», επισήμανε.

Όπως πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών, «εμείς θα ακολουθήσουμε τις συστάσεις της ΕΕ» για την αύξηση των φόρων και «δεν μας απομένουν άλλες κατηγορίες φόρων παρά η δημιουργία ενός φόρου για το περιβάλλον, για ορισμένες εγκαταστάσεις με ρυπογόνες επιπτώσεις».

«Επίσης θα επιβληθεί φορολογία σε ορισμένες επιχειρήσεις στις οποίες θα πρέπει να καταργήσουμε κάποιες απαλλαγές», είπε ακόμη.

«Ήδη έχει δημιουργηθεί ένας φόρος για τις τράπεζες», του οποίου το ύψος απομένει να καθορισθεί και ο οποίος θα είναι «μετριοπαθής», δήλωσε ο Μοντόρο, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση αναμένει να εισπράξει «κάπου 250-300 εκατ. ευρώ».
 http://prezatv.blogspot.gr/2013/04/2014_26.html